Bitcoin wordt meer waard dan goud

Tyler en Cameron Winklevoss blijven positief over bitcoin. De tweelingbroers denken dat bitcoin echt het nieuwe digitale goud kan worden en op den duur goud gaat vervangen. Dat zeggen ze in gesprek met Balancing the Ledger.

Een revolutie met regels

Afgelopen week draaide de marketingmachine van cryptobeurs Gemini op volle toeren. De Winklevoss-tweeling is eigenaar van deze beurs. Hun campagne genaamd ‘Revolution Needs Rules’, was zichtbaar op een paginagrote New York Times-advertentie. Daarnaast plaatste ze allerlei billboards die het straatbeeld rond Wall Street een week lang bepaalde. Ook reden er bussen in New York met reclame van Gemini.

“Het idee is dat bedrijven die bouwen op dingen als Bitcoin regelgeving moeten hebben die doordacht is en die innovatie niet belemmert”, zegt Tyler Winklevoss. “Mensen geloven in de droom van crypto, ze weten alleen niet hoe je moet instappen. We zijn hier om te zeggen dat Gemini een veilige plek is waar je kan instappen.”

Cameron voegde hieraan toe dat de groei van cryptocurrency wordt belemmerd door negatieve berichtgeving die schrijven dat bitcoin anoniem is, en dus perfect voor criminelen. Dat is een misvatting, aldus Cameron.

De tweeling zegt dat Gemini dezelfde veiligheid en consumentenbescherming biedt als andere financiële instellingen. Beiden zijn ook positief over toezichthouders en in het bijzonder de Securities and Exchange Commission, ook al wees de SEC eerder hun aanvraag voor een bitcoin ETF af.

Potentie van stablecoins

Tyler en Cameron zeggen ook dat stablecoins (crypto gekoppeld aan valuta zoals dollar) een lichtpuntje kan zijn voor niet alleen de cryptomarkt, maar ook voor de financiële markt . Volgens Cameron zijn ten minste zestig procent van alle honderd dollar biljetten in het buitenland. Dat hoeft niet zo te zijn, als meer mensen zouden overstappen op stablecoins, zoals zijn eigen Gemini dollar.

Een ander voordeel aan stablecoins is dat draaien op blockchain. Je zou in theorie direct diensten of producten kunnen afnemen die ook draaien op blockchain.

Bitcoin wordt meer waard dan goud

Ze hebben dit al vaker gezegd en blijven het herhalen: bitcoin wordt groter dan goud.

De tweeling houdt dan ook vast aan hun oude stelling dat Bitcoin op een dag goud zal vervangen, bitcoin is beter deelbaar en beter vervangbaar. Met vervangbaar bedoelen ze dat bijvoorbeeld een uitgeleend tientje zonder problemen kan worden vervangen door een geheel ander briefje van tien. Bij het uitlenen van een auto gaat dit niet op.

“Het enige dat goud heeft ten opzichte van bitcoin is een voorsprong van 3000 jaar”, zei Cameron.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.