Bitcoin wordt reservemunt in de Centraal-Afrikaanse Republiek
Bitcoin zal binnenkort worden gebruikt als een reservemiddel in de Centraal-Afrikaanse Republiek, zo meldt Ethereumworldnews. Het land doopte de grootste cryptomunt in april om tot wettig betaalmiddel, en nu liggen er ook andere mogelijkheden in het verschiet.
Er heerst nog altijd de vraag: is het goed om bitcoin te adopteren als wettig betaalmiddel? De Centraal-Afrikaanse Republiek vindt van wel, maar van alle inwoners van het land heeft maar 4 tot 10% toegang tot het internet. Dit betekent dat het lastig wordt om bitcoin te gebruiken, waardoor je er niet zo veel aan hebt.
Economische boost
Toch lijkt de republiek nu een andere interessante toepassing te hebben gevonden voor bitcoin: een reserve. Dit doen ze om de verzwakte economie een beetje kracht bij te zetten. Reserves in bitcoin kunnen namelijk helpen om het portfolio van het land een beetje te diversificeren.
Het is een grote stap geweest voor een van de armste landen te wereld, maar niet de enige omtrent crypto. Alsof de adoptie van bitcoin nog niet genoeg was, heeft het land nu ook Sango; een blockchain-gebaseerd platform om crypto adoptie te stimuleren en ondersteunen.
‘Bitcoin als wereldreservemunt naar 4.800.000 dollar’
Het idee voor bitcoin als reservemunt is niet bepaald nieuw, maar de uitvoering daarvan wel. De Amerikaanse investeringsfirma VanEck uitte al eerder dat – als bitcoin de wereldreservemunt wordt – de koers naar 4,8 miljoen dollar kan stijgen. Dit is natuurlijk wel een hele grote stap naar de toekomst, en of dit ooit gaat gebeuren is niet zeker. VanEck erkende toen ook dat de Chinese renmibi een grotere kans heeft om deze rol te bekleden.
IMF niet blij
De Centraal-Afrikaanse Republiek is op dit moment het enige land, samen met El Salvador, dat bitcoin heeft geadopteerd als wettig betaalmiddel. Hier krijgen allebei de landen niet alleen lof voor. Het Internationaal Monetair Fonds is bijvoorbeeld totaal niet blij met de keuzes van de landen. De organisatie uit graag zijn bezorgdheid en adviseert de landen om een andere weg in te slaan.