Bitcoin dominantie stijgt: slechts 40 procent van marktwaarde cryptocurrency bestaat uit altcoins

Het optimisme is weer terug in de cryptocurrencymarkt. Bitcoin bereikte gisteren een waarde van 6.000 dollar en blijft ook vandaag verder stijgen. Maar waar bitcoin stijgt, dalen andere cryptomunten (altcoins).

De dominantie van bitcoin in de cryptomarkt stijgt daarom: volgens onze koerspagina bestaat 58 procent van de marktwaarde van cryptocurrency momenteel uit bitcoin. De marktwaarde van bitcoin en andere cryptomunten kan je berekenen door de prijs te vermenigvuldigen met het aantal munten.

Bitcoin heeft op het moment van schrijven een marktwaarde van ruim 111 miljard dollar, vele malen hoger dan andere cryptomunten. Ter vergelijking: de totale marktwaarde van Ethereum (op de tweede plek) is ruim 18 miljard dollar.

Is het altcoinseizoen voorbij?

Op de onderstaande afbeelding (bron: Coinmarketcap) zie je de dominantie van bitcoin in vergelijking met altcoins. Het gele gedeelte van de grafiek is het aandeel van bitcoin in de totale marktwaarde van alle cryptocurrency’s:

Tot aan 2017 bestond ruim 80 procent van de cryptocurrencymarkt uit bitcoin. Dit veranderde toen de prijs van bitcoin enorm steeg. Initial Coin Offerings (ICO’s) schoten als paddestoelen uit de grond, de een na de andere cryptomunt of token deed zijn intrede in de cryptomarkt. Dit zorgde ervoor dat het aandeel van bitcoin zakte. In juli 2017 leek ether zelfs bitcoin even in te halen.

Op 8 januari 2018 bereikte de dominantie van bitcoin een dieptepunt, of die van de altcoins een hoogtepunt, het is maar hoe je het bekijkt. Op dat moment besloeg slechts 33 procent van de cryptomarkt uit bitcoin.

Nu stijgt de dominantie van bitcoin weer. Dat komt onder andere omdat de koers van bitcoin relatief harder stijgt dan bijna alle andere cryptomunten. Vooral Binance Coin (BNB) moest het afgelopen dagen ontgelden. De waarde daalde van 23,80 dollar op 3 mei naar 18,50 dollar vandaag. Maar met de recente ontwikkelingen bij Binance is dat ook niet heel gek.

Wil je altijd op de hoogte blijven van alle statistieken rondom de bitcoin koers en de marktwaarde van bitcoin? Klik dan hier:

Bitcoin koers en stats

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.