Bitconnect voor de rechtbank gesleept

Een nieuw hoofdstuk in de zaak tegen het frauduleuze Bitconnect. Zes rechtszaken tegen Bitconnect worden nu gecombineerd tot één grote rechtzaak. In deze rechtszaak worden alle voorgaande aanklachten gecombineerd, aldus advocaat David Silver.

Donderdag 10 oktober publiceerde het gerechtshof van de Amerikaanse staat Florida de aanklacht. Niet alleen de eigenaars van Bitconnect worden daarbij aangepakt, maar ook de promoters van Bitconnect. En ook Youtube wordt verantwoordelijk gehouden. Het videoplatform heeft volgens de rechtbank namelijk te weinig gedaan om het promoten van BitConnect tegen te gaan.

Wat staat er in de aanklacht?

In het gerechtelijk document wordt Bitconnect beschuldigd van maar liefst 22 wettelijke overtredingen. Daarnaast omvat het document een uitgebreide geschiedenis van het platform Bitconnect.

Wil je het document zelf doorlezen? Dan moet je er even goed voor gaan zitten. Het bestaat namelijk uit ruim honderd pagina’s. De volledige aanklacht kan je hieronder vinden:

Wat was Bitconnect?

Bitconnect was een frauduleus platform waarin ongekende rendementen werden beloofd. Was je van plan om te investeren in Bitconnect? Dan kon je volgens de website maar liefst één procent rendement per dag verdienen, oplopend tot wel veertig procent per maand.

Dat klinkt te mooi om waar te zijn, en dat bleek het uiteindelijk ook. Op 16 januari ging de stekker eruit. De koers van de bijbehorende BitConnect Coin (BCC) daalde van ruim 400 dollar begin januari naar 3 dollar begin februari.

Op dat moment kon je nog wel op verschillende exchanges handelen in BCC. Langzaam maar zeker haalden steeds meer exchanges de frauduleuze coin van hun platform af. In september 2018 verwijderde de laatste exchange BCC van haar platform.

Ben je vergeten wat Bitconnect ook alweer was? Bij dit filmpje gaat wellicht een belletje rinkelen:


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.