Bitfinex plant verhuizing naar Zwitserland

In navolging van cryptocurrency exchange Binance, wil ook Bitfinex verhuizen naar Europees grondgebied. Bitfinex is de vijfde grootste cryptocurrency exchange ter wereld qua volume.

De keuze voor Zwitserland is niet willekeurig. Zwitserland staat namelijk ook wel bekend als Crypto Valley, een cryptocurrency-vriendelijk land. Als een van de eerste landen ter wereld bracht het bijvoorbeeld heldere richtlijnen voor het opzetten van Initial Coin Offerings om investeerders te beschermen tegen frauduleuze projecten.

Zwitserland

Jean Louis van der Velde, de Nederlandse CEO van Bitfinex, bevestigt het nieuwsbericht: ‘We zijn op zoek naar een nieuwe locatie voor Bitfinex en voor moederbedrijf iFinex en zijn van plan om de werkzaamheden samenvoegen op één locatie.’

Het moederbedrijf van Bitfinex, iFinex, is tevens de organisatie achter tether (USDT). Tether is een zogeheten stablecoin, een cryptomunt die gekoppeld is aan de waarde van de Amerikaanse dollar. USDT wordt verhandeld op diverse beurzen, maar de vraag blijft of de tethers die tot nu toe zijn uitgegeven, worden ondersteund door werkelijke dollars. Er heeft namelijk nog nooit een externe audit plaatsgevonden.

Van der Velde vertelt dat Bitfinex ook Londen beschouwt als een potentiële nieuwe locatie. Zwitserland blijft echter boven aan zijn lijst staan. De CEO hoopt dat deze verhuizing meer transparantie zal brengen: ‘We willen de meest transparante cryptobeurs worden. Daarnaast willen we voldoen aan de vereisten van de Zwitserse toezichthouder.’

Binance

Bitfinex is niet de enige exchange die op zoek is naar een locatie op Europees grondgebied. Vorige week werd bekend dat Binance waarschijnlijk zal verhuizen naar Malta. Dit kwam omdat de cryptocurrency exchange te maken kreeg met strengere regelgeving in Azië.

In Europa hopen Binance en Bitfinex te profiteren van een vriendelijker cryptoklimaat. De mogelijke verhuizing kan voor beide partijen een win-win situatie opleveren. Aan de ene kant kunnen Binance en Bitfinex groeien door een minder strikte regelgeving en aan de andere kant kunnen beide beurzen de Europese landen helpen om meer blockchainprojecten aan te trekken.

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.