Categorieën: Regulering

Tether en Bitfinex willen 30 dagen uitstel om documenten aan te leveren

iFinex Inc, het moederbedrijf van crypto-exchange Bitfinex en stablecoin-uitgever Tether heeft het Hooggerechtshof van New York verzocht om de aanstaande proefdatum nog verder uit te stellen.

Uitstel van deadlines

De juridisch adviseur van iFinex Inc vraagt om 30 dagen uitstel om de documenten te overleggen die worden geëist door het Office of the Attorney General (OAG).

De laatste deadline van 15 januari werd niet gehaald, maar ook dit was een uitstel van de oorspronkelijke deadline van 16 december.

Juridisch adviseur Charles Michael, zei dinsdag in de rechtbank dat een substantieel deel van het materiaal al aan de OAG is overgedragen, maar dat er nog aanvullende overeengekomen items waren die nog moesten worden ingekocht.

Tijd voor controle

Het kost veel tijd om de documenten te maken, maar er moet ook extra tijd worden gereserveerd voor de OAG zodat zij de documenten kunnen controleren:

‘De partijen hebben nog een paar weken nodig om de aanvullende informatie te produceren, zodat OAG de productie kan beoordelen en verder met elkaar kan overleggen of er verdere procedures nodig zijn.’

Bijna twee jaar bezig

De voortdurende juridische strijd begon in april 2019, toen de procureur-generaal van New York beweerde dat Bitfinex heeft geprobeerd het verlies van 850 miljoen dollar aan geld van klanten te dekken door illegale leningen aan te nemen van Tether. De beklaagden zouden ook een illegale aanbieding van effecten (security’s) hebben gepleegd.

Het onderzoek van de NYAG liet zien dat niet meer dan 74% van de Tether stablecoins daadwerkelijk wordt ondersteund door echte dollars. Dit heeft Tether niet in de weg gestaan om 24,7 miljard dollar aan USDT uit te geven. Het handelsvolume gisteren bedroeg meer dan 90 miljard dollar.

Pas op voor FUD

Chief Technology Officer van Bitfinex, Paulo Ardoini, deelde onlangs op Twitter een herinnering dat Tether geregistreerd en gereguleerd is onder het Financial Crimes Enforcement Network, en dat elke suggestie dat USDT een effect vertegenwoordigt slechts een voorbeeld was van Fear,Uncertainty and Doubt (FUD).

Toch is de invloed van USDT ontzettend groot op de cryptocurrencymarkt. De stablecoin heeft ook geholpen bij het opdrijven van de bitcoin koers en wordt dagelijks door duizenden handelaren gebruikt. Er wordt dan ook gevreesd dat een negatieve uitspraak namens iFinex Inc, hoe gerechtvaardigd ook, grote schade kan aanrichten op de cryptomarkt.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bekijk reacties

Recente artikelen

Bitcoin breekt uit: op weg naar 60.000 euro

Bitcoin zet de stijgende lijn door! De cryptocurrency schoot vanmorgen naar 54.500 dollar (45.882 euro),…

2 uur geleden

Ripple beëindigt officieel samenwerking met MoneyGram

Cryptocurrency bedrijf Ripple heeft zijn veelgeprezen samenwerking met MoneyGram beëindigd. Een paar weken geleden nam…

3 uur geleden

Noors bedrijf investeert bijna 50 miljoen euro in bitcoin

Beursgenoteerd bedrijf Aker ASA is van plan om bijna 50 miljoen euro (500 miljoen noorse…

19 uur geleden

Bitcoin is gisteren een stuk simpeler geworden

In de afgelopen weken lijkt het dat er meer rekenkracht het netwerk heeft verlaten dan…

19 uur geleden

DeFi cryptocurrency Uniswap stijgt 50% en staat in top 10

Het governance-token van Uniswap is het eerste DeFi-token geworden dat qua kapitalisatie tot de tien…

21 uur geleden

Analyse: Is maart traditioneel een goede maand voor Bitcoin?

Bitcoin is nog relatief jong, net 12 jaar, maar bepaalde tradities hebben zich al weten…

23 uur geleden

Veilig en vertrouwd bitcoin kopen bij het best beoordeelde crypto-platform van Nederland.

Ga direct naar BTC Direct