Bitcoin exchanges in de problemen, politie inval bij Bithumb en storingen bij Binance en Coinbase

De Seoul Shinmu meldt dat de Zuid-Koreaanse politie beslag heeft gelegd op Bithumb, de grootste cryptobeurs van Zuid-Korea. Er zijn invallen gedaan in verschillende kantoren van Bithumb.

Grote verliezen bij investeerders

BTHMB uit Singapore was bezig met de overname van 51% van Bithumb. Onderdeel van de deal was dat de BXA-token op Bithumb zou worden gelist. Dat heeft Bithumb nagelaten met als gevolg dat de waarde van de token volledig is ingestort. Investeerders zijn woedend over het verlies van hun investering en ze geven Bithumb de schuld. De exchange krijgt niet alleen de schuld van de verliezen, maar wordt er ook van beschuldigd dat ze de enigen zijn die hebben geprofiteerd van deze puinhoop.

Als gevolg hierop heeft BTHMB de laatste betaling om Bithumb over te nemen niet uitgevoerd.

De verkoop van BXA-token is vergelijkbaar met hoe ICO’s werken. Driehonderd investeerders deden hier aan mee en een token werd verkocht voor 0,21 euro. In totaal is er voor 21 miljoen euro (30 miljard won) geïnvesteerd.

Doorsluizen naar buitenland

Lee Jung Hoon, de voorzitter van Bithumb zou ook door de politie worden onderzocht op beschuldiging van ontsnapping aan eigendommen. Dat betekent dat hij een slinkse manier had gevonden om delen en waarde van het bedrijf te verplaatsen naar het buitenland. Dit had hij moeten melden bij de autoriteiten, maar dat heeft hij niet gedaan.

Coinbase en Binance liggen plat

Er is nog meer nieuws over crypto exchanges. Twee grote, internationale beurzen hebben vandaag last van storingen. Zowel Coinbase als Binance lagen er vandaag uit.

Vandaag om 13.00 uur Nederlandse tijd kondigde het populaire Amerikaanse platform Coinbase aan dat verschillende crypto’s niet verzonden konden worden. Dit incident trof Bitcoin, Bitcoin Cash, Tezos en 22 andere cryptocurrency’s die op het platform worden verhandeld.

Ook Binance meldde problemen met zijn services. Gebruikers konden een tijd niet inloggen op het tradingplatform Binance.com. Beide exchanges lijken nu weer operationeel te zijn.

Je kunt natuurlijk nooit met 100% zekerheid wat de invloed is van deze beursperikelen op de koers, maar feit is wel dat vrijwel alle cryptocurrency koersen vandaag hard dalen.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Hoe nu?

    2 september 2020