New York wil BitLicense voor bitcoin bedrijven onder de loep nemen

New York heeft er een nieuw crypto onderzoeksbureau bij.  Het New York State Department of Financial Services (NYDFS) is bezig met een nieuwe afdeling genaamd Research and Innovation. De onderzoeken zullen zich richten op ‘zakelijke activiteiten met virtuele valuta’.

BitLicense een goede ontwikkeling?

Is meer regelgeving goed voor cryptocurrency? Dat hangt ervan af aan wie je dit vraagt, feit blijft wel dat je in New York een BitLicense nodig hebt om bedrijvigheid te voeren in cryptocurrency’s. De BitLicense, en het proces om er eentje te bemachtigen krijgt veel kritiek. Sommige bedrijven hebben drie jaar moeten wachten om een BitLicense te krijgen.

Erik Voorhees was destijds niet zo blij met BitLicense:

Dat moet worden onderzocht

De NYDFS richt nu dus een geheel nieuwe divisie op die zich zal richten op cryptocurrency, met speciale aandacht voor BitLicenses. De divisie zal ook verantwoordelijk zijn voor ‘bevordering van marktinnovatie’.

Regelgevers in New York willen de juridische situatie in de staat uitbreiden, maar daarvoor moet eerst het huidige proces onder de loep worden genomen. Hierdoor kan de BitLicense na verloop van tijd een leidende rol spelen in het hele land.

Voor bedrijven die in de Verenigde Staten werkzaam zijn in de blockchain- en cryptocurrencysector, maar ook voor buitenlandse bedrijven die in de VS zaken willen doen, zou dit in theorie voor vooruitgang moeten zorgen. De klachten over het verkrijgen van een BitLicense zijn namelijk niet mals.

Wat is een BitLicense nou eigenlijk?

Vanaf juni 2015 hebben cryptobedrijven een BitLicense nodig. BitLicense staat ook bekend als een Virtual Currency Business Activity License, en heeft drie doelen:

  1. voorschriften vaststellen die het witwassen van geld voorkomen
  2. consumenten beschermen
  3. regels opstellen met betrekking tot cyberveiligheid.

De BitLicense is van toepassing op bedrijven die cryptocurrency’s verzenden, vasthouden, kopen, verkopen, beheren of uitgeven. Maar een bedrijf heeft weer geen BitLicense nodig om cryptocurrency als betaling te ontvangen.

Veel bedrijven hebben al een BitLicense

Tot nu toe hebben verschillende bedrijven al een BitLicense gekregen. Denk aan Gemini, Ripple, Coinbase, Square, BitPay, Coinsource en Robinhood. Maar het is niet makkelijk om een BitLicense te krijgen. Veel van deze bedrijven moesten een tijdje wachten tussen het moment dat ze hun BitLicense hadden aangevraagd en het moment dat ze deze hadden gekregen.

In mei 2018 meldde Fortune dat Genesis Global Trading (de vijfde BitLicense-begunstigde) bijna drie jaar moest wachten op goedkeuring, terwijl het in Japan gevestigde BitFlyer meer dan een jaar moest wachten op een licentie uit New York.

Jesse Powell van Kraken heeft de hoop opgegeven:

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.