Bitmain gaat voor Chinese beurs

Het Chinese Bitmain heeft een aanvraag (PDF) gedaan om op de Chinese beurs te komen. Het gaat hierbij om de Hong Kong Stock Exchange. Afgelopen woensdag kwam de aanvraag van Bitmain publiekelijk online te staan.

Wordt deze aanvraag goedgekeurd? Dan kan Bitmain zich opmaken voor een Initial Public Offering (IPO). Investeerders krijgen bij een IPO de kans om de eerste aandelen van Bitmain kopen. Volgens verschillende bronnen gaat het in dat geval om aandelen met een totale waarde van maar liefst 18 miljard dollar.

Geruchten zijn waar

Afgelopen zomer waren er al verschillende geruchten dat Bitmain de beurs op wilde gaan. Met deze aanvraag lijkt het dan ook echt te gaan gebeuren. Maar voordat het zover is moet er nog veel gebeuren.

De aanvraag ziet er namelijk nog steeds uit als een conceptversie: verschillende details zijn nog niet ingevuld. Zo is het bijvoorbeeld nog niet duidelijk hoeveel aandelen Bitmain wil gaan uitgeven. Daarnaast zijn er nog geen details wanneer de IPO gaat plaatsvinden.

Volgens de prospectus van Bitmain gaat het goed met het bedrijf. In 2015 haalde de miningpool 48,6 miljoen nog dollar winst op. En alleen al in het afgelopen jaar is een nettowinst van 952,2 miljoen dollar behaald. In een paar jaar tijd is Bitmain uitgegroeid tot een gigantische organisatie.

Invloed op bitcoin cash koers?

Woensdagmiddag rond 16:00 Nederlandse tijd werd het nieuws publiekelijk bekend. En daarna ging het snel. In nog geen twee uur tijd steeg de bitcoin cash koers van 377 euro naar 453 euro, een stijging van 20 procent (koers op Bitstamp).

Waarom stijgt de koers van bitcoin cash bij dit nieuws? Volgens geruchten op internet bezit Bitmain een flinke hoeveelheid bitcoin cash. Investeerders die dit weten speculeren op het nieuws van de beursaanvraag. Hierdoor kan de koers in korte tijd snel stijgen.


Wanneer de IPO plaats zal vinden zal waarschijnlijk later bekend worden. We houden de ontwikkelingen in de gaten.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.