Bitcoin mining gigant Bitmain vertrekt uit Nederland

Het zijn zware tijden voor Bitmain. De mining gigant uit China sluit het kantoor gevestigd in Amsterdam. De sluiting komt niet helemaal uit de lucht vallen. Door tegenvallende kwartaalcijfers moet het bedrijf nu namelijk gaan bezuinigen.

Nog niet helemaal dicht

Bitmain bracht dit naar buiten in een statement aan Coindesk. Het proces om het kantoor te sluiten is nu begonnen. Het kantoor is nu dus nog niet gesloten, maar dat zal binnenkort wel gaan geboren. In een verklaring geeft de woordvoerder van Bitmain aan waarom de beslissing is genomen:

‘We richten ons op de lange termijn. We willen een duurzaam en schaalbaar bedrijf opbouwen, en we passen onze medewerkers en activiteiten hierop aan. Daarom besluiten we nu om de kantoren in Amsterdam en Israël te sluiten,’ vertelt de woordvoerder in het statement.

Impact nog niet duidelijk

Het is nog niet duidelijk wanneer Bitmain het kantoor definitief gaat sluiten. Ook is niet duidelijk hoeveel medewerkers hierbij zijn betrokken. Volgens LinkedIn zijn er negen personen werkzaam bij Bitmain in Nederland. Deze werknemers richten zich voornamelijk op de BTC.com. Dat is de website van de miningpool in bezit van Bitmain.

Bitmain en Nederland

Bitmain kent slechts een korte geschiedenis in Nederland. In juli 2016 nam BTC.com de Nederlandse startup Blocktrail over. Blocktrail was een Nederlandse startup, bestaande uit een bitcoin wallet en een block explorer. De wallet van BTC.com is op die van Blocktrail gebaseerd.

Op 30 mei 2018 registreerde Bitmain zich bij de Nederlandse Kamer van Koophandel. Vanaf die dag was het kantoor aan de Amstel in gebruik.

Bitmain bleef niet lang in Nederland. Op maandag 14 januari werd bekend dat de organisatie haar deuren in Amsterdam gaat sluiten. Of Bitmain nog ooit van plan is terug te keren in Nederland, is niet bekend.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Thank you for sharing your thoughtѕ. І really
    appreciɑte your effortѕ and I will be wаiting foг your
    fսrther post thanks once again.

    5 maart 2019

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.