Hogere bitcoin drijft meer coins richting de beurzen en zorgt voor twijfel onder investeerders

Na een trage septembermaand wat de bitcoin koers betreft zijn we in oktober weer enorm aan het knallen. Met een stijging van meer dan 30 procent doet bitcoin het goed en komt de hype langzaam terug. Volgens de statistieken van Glassnode gaan er echter ook weer relatief meer bitcoin richting de grote beurzen, wat in potentie wat verkoopdruk met zich meebrengt.

Over het algemeen wordt de in- en uitstroom bij de beurzen gezien als een eerste indicatie van de aanwezigheid of afwezigheid van verkoopdruk in de markt. De afgelopen periode zijn er veel bitcoin van de beurzen verdwenen, wat bitcoin de kans heeft gegeven om zonder een al te grote verkoopdruk te groeien. Precies wat we de afgelopen weken hebben gezien.

Nieuwe recordkoers een kwestie van tijd?

We kruipen steeds dichter naar de recordkoers van 55.811 euro per bitcoin toe en op dit tempo lijkt het een kwestie van tijd voordat we een nieuw record neerzetten. Op het moment van schrijven handelen we op ongeveer 49.400 euro per bitcoin en is ondanks de explosieve oktobermaand de hype nog altijd niet op het niveau van het begin van dit jaar. Al moet daar nu dus bij gezegd worden dat de beurzen een grotere instroom van bitcoin zien.

Een hogere instroom betekent dat hodlers zenuwachtig worden en het gevoel hebben dat we een kleine dip kunnen verwachten. De koers kan immers nooit in een rechte lijn naar de maan, dat gaat altijd met ups en downs. Er zijn nog altijd handelaren die met die schommelingen hun brood verdienen, maar voor de meeste mensen werkt een passieve strategie nog altijd het beste. Actief handelen is echt een vak dat helaas niet voor iedereen weggelegd is.

Gelukkig hoef je met bitcoin niet actief te handelen om een mooie koerswinst te kunnen realiseren, dat hebben de afgelopen jaren wel bewezen. Als we van deze bullmarkt dezelfde actie mogen verwachten als de voorgaande bullmarkten, dan kan dat nog weleens een spetterend uiteinde van 2021 opleveren.

Bitcoin op exchanges op laagste niveau sinds augustus 2018

Ondanks het feit dat de daling van het aantal bitcoin op de grote beurzen even gestopt is, staat het aantal bitcoin op de handelsplatformen nog altijd op het laagste niveau in meer dan drie jaar tijd. In totaal zijn er slechts 2,45 miljoen bitcoin die op de beurzen circuleren wat betekent dat de rest van alle bitcoin in wallets zitten die ze niet direct op de markt kwijt kunnen.

De all-time high van dit geval staat op 3,11 miljoen bitcoin, wat in maart 2020 op de beurzen te vinden was. Ten tijde van de grote crash in aanloop naar de coronacrisis. Vanaf dat punt gemeten hebben de grote beurzen al 20 procent van hun voorraad verloren. Steeds minder bitcoin is beschikbaar voor de handel en dat is uiteraard goed voor de koers.

Het is lastig om ver vooruit te denken, maar je moet je eens proberen in te beelden hoe dit eruitziet als de huidige mate van adoptie zich doorzet en we twee of drie halvings verder zijn. Bitcoin is zo enorm schaars en wordt met de jaren alleen maar schaarser.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.