Bitstamp verkocht aan Belgische investeerders

Cryptocurrency exchange Bitstamp is overgenomen door NXMH. Dit is een Belgische investeringsmaatschappij. Deze maatschappij is op hun beurt weer eigendom van het Zuid-Koreaanse NXC.

Deze deal werd afgelopen donderdag ondertekend. NXMH neemt een meerderheidsbelang in Bitstamp. Verder behoudt Bitstamp CEO Nejc Kodrič een minderheidsbelang. Het is niet bekend gemaakt welk bedrag met de overname gemoeid is.

Bitstamp wordt regelmatig benaderd door geïnteresseerde partijen. De exchange zegt zelf dat de reden waarom ze nu overstag zijn gegaan met verkoop, een combinatie is van wie de koper is en de hoogte van het bod. Daarnaast blijft bij deze overname de missie, het leiderschap en de visie van het bedrijf hetzelfde.

Nejc Kodrič: “Ik wil je verzekeren dat Bitstamp hetzelfde blijft. We zullen blijven innoveren met als doel onze klanten de allerbeste ervaring te geven. Het is business as usual hier. We verwachten dat deze overname de positionering van Bitstamp  zal versterken, wat kansen biedt om onze klanten beter van dienst te zijn. Klanten dienen zich geen zorgen te maken over hun accounts of wijzigingen in de manier waarop wij werken.”

In reactie daarop antwoordde beleggingsmanager van NXMH, Hendrik Ghys: “Bitstamp is een van de oudste en meest gerespecteerde cryptocurrency exchanges en we zien een enorm groeipotentieel. We hebben Bitstamp gekocht omdat we het als een strategische, langetermijninvestering zien.”

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.