BitTorrent lanceert token op blockchain TRON, verdien met seeden torrents en airdrop

Het bedrijf BitTorrent heeft een cryptotoken gelanceerd. De munt heet ook BitTorrent (BTT) en is gebaseerd op het TRON-protocol. Het programma BitTorrent is vooral bekend vanwege het downloaden en uploaden van multimediabestanden via torrents.

Peer-to-peer op blockchain Tron

BitTorrent heeft de lancering van de token bekend gemaakt via een persbericht. Hierin staat dat de token kan worden uitgewisseld tussen gebruikers om hun download- en uploadsnelheid te optimaliseren. Peer-to-peer, net als hoe torrents werken.

De BTT-tokens worden door de BitTorrent Foundation uitgegeven. De tokens voldoen aan het TRC-10 protocol, waar de populaire munt Tron ook op gebaseerd is. De token draait dus volledig op de blockchain van Tron.

In eerste instantie is BTT alleen beschikbaar voor niet-Amerikaanse klanten van exchange Binance. Op deze beurs is de token verhandelbaar. Daarnaast wordt de token later deze maand ook via een airdrop verspreid. Een airdrop is een soort gratis give away. Hoewel gratis, vaak moet je betalen met je persoonsgegevens.

Het grotere plaatje

Volgens het persbericht is BTT onderdeel van een groter plan. Dit plan van BitTorrent is om een ​​gedecentraliseerd contentdistributieplatform te maken gebaseerd op cryptocurrency.  De token is te verdienen door gebruik te maken van het populairste programma van BitTorrent, μTorrent Classic. In eerste instantie alleen op de Windows-versie. Dagelijks wordt μTorrent Classic door 100 miljoen gebruikers opgestart om bestanden peer-to-peer te delen.

Zes maanden geleden is BitTorrent overgenomen door de Tron Foundation. Destijds spraken zij de ambitie uit om een beloningssysteem op basis van cryptocurrency te implementeren. Het bedrijf noemt dit beloningstraject Project Atlas. Het doel van Atlas is om het BitTorrent-netwerk te veranderen aan de hand van de principes achter blockchain en seeders te motiveren om langer hun bestanden te uploaden.

Beloningssysteem

Heb je zelf al eens een film gedownload en merk je dat je pc hard aan het werk is? Dan komt onder andere omdat je op dat moment ook aan het seeden (dus uploaden) bent. Tijdens en na het downloaden van een bestand zorgt μTorrent er namelijk automatisch voor dat je ook bestanden seedt.

Je kan seeden tijdens het downloaden niet uitzetten. Maar je kan wel instellen dat het bestand niet meer upload als de volledige download binnen is. Veel gebruikers doen dat ook direct op het moment dat de download compleet is, dat zorgt er weer voor dat het langer duurt om een bestand via het torrentprotocol te downloaden. Door het belonen van seeders komt daar wellicht verandering in. Hoe meer bandbreedte je als seeder ‘doneert’ en hoe langer je blijft seeden, des te hoe hoger je beloning in BTT.

Zoals het hoort in de crypto, heeft ook BTT een whitepaper (PDF).


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Hallo

  Is het verstandig om BTT te kopen?

  Snap het verhaal niet helemaal,komen er gratis BTT op de markt?

  Wat is de beloning traden op exchange…

  Ik kan BTT via Bittrex kopen.

  Alvast bedankt

  10 februari 2019