BlackRock adviseert investeerders bitcoin-allocatie van 84,9 (!) procent

BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, adviseert investeerders in een onderzoeksrapport om 84,9 procent van hun portfolio in bitcoin te stoppen. Grappig genoeg adviseert het grote BlackRock dit in een onderzoek uit 2022, dat nu is opgedoken door een oplettende Bitcoiner.

Joe Burnett sloeg daarop aan het rekenen en kwam tot de schokkende conclusie dat dit een Bitcoin koers van 190 miljoen dollar zou opleveren.

Moeten we dit Bitcoin advies serieus nemen?

De grote vraag is natuurlijk of we dit Bitcoin advies van BlackRock serieus moeten nemen. Het klinkt natuurlijk spannend in een headline om te stellen dat de grootste vermogensbeheerder ter wereld een allocatie van 84,9 procent voorschrijft. De realiteit gebiedt ons echter te zeggen dat het gaat om een conclusie op van bepaalde modellen gaat.

Die modellen schrijven op basis van de historische resultaten en de verwachtingen een allocatie van 84,9 procent voor. Onderaan het paper staat ook duidelijk dat het om de “mening” van de auteurs gaat en niet per definitie de standpunten van BlackRock zelf vertegenwoordigt.

Wat dat betreft is het iets te optimistisch om te stellen dat BlackRock een allocatie van 84,9 procent voorschrijft. De uitkomsten van dit onderzoek zullen de hoge heren en dames bij de grootste fondsbeheerder ter wereld echter wel aan het denken gezet hebben.

Dat blijkt ook wel uit het feit dat BlackRock eerder dit jaar, ogenschijnlijk uit het niets, de aanvraag voor een Spot Bitcoin ETF indiende bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Bitcoiner Alessandro Ottaviana concludeert op basis van het onderzoek van BlackRock dat “iedereen zich vroeg of laat zal realiseren dat Bitcoin een must have is in ieder portfolio.” Dat laatste lijkt voor BlackRock ook duidelijk, getuige met name de aanvraag van de Spot Bitcoin ETF.

BlackRock en Bitcoin

Wat de Spot Bitcoin ETF van BlackRock betreft moeten we nog even geduld hebben. Vooralsnog staat de deadline voor de SEC om over de goedkeuring van de ETF te beslissen op 23 februari 2024. Wat dat betreft is het dus nog even afwachten geblazen, maar in theorie zou de ETF van BlackRock voor de halving van april 2024 op de markt kunnen komen.

Dat zou op zichzelf een behoorlijk bullish scenario voor Bitcoin opleveren. Op dit moment staat de koers nog onder druk door de macro-economische omstandigheden, maar ook die kunnen tegen die tijd weer bijdraaien.

Vanavond neemt de Amerikaanse Federal Reserve bijvoorbeeld weer een beslissing over de rente. De verwachting is dat zij wederom de rente met 0,25 procent verhogen naar de range van 5,25 tot 5,50 procent. Daarmee is de rente van maart 2022 al opgelopen met ~5 procent, nadat deze de afgelopen jaren rond het nulpunt bivakkeerde.

Wat dat betreft is het niet vreemd om te zien dat dit een bepaalde neerwaartse druk op de Bitcoin koers oplevert.

Delen:

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor Belgiƫ.