Vermogensbeheerder BlackRock denkt aan bitcoin als investering

BlackRock is ‘s werelds grootste vermogensbeheerder, in januari 2021 hadden ze 7,2 biljoen euro aan beheerd vermogen. Rick Rieder is de chief investment officer bij BlackRock en hij zegt dat ze kijken naar bitcoin. Niet gek, veel investeerders zoeken nu naar alternatieve manieren om waarde op te slaan.

Kijken, kijken, niet kopen

Rieder gaf woensdagochtend commentaar op de interesse van BlackRock tijdens een interview met CNBC’s Squawk Box. Hij zei dat de vermogensbeheergigant begint te kijken naar de cryptocurrency, maar ging niet verder in op wat dat betekent voor zijn operaties.

Rieder zei dat de interesse in bitcoin toeneemt naarmate mensen op zoek zijn naar alternatieve opslagen voor waarde. ‘Ik heb het gevoel dat de technologie is geëvolueerd en dat de regelgeving zo ver is geëvolueerd dat een aantal mensen vindt dat het onderdeel moet zijn van de portefeuille, dus dat is wat de prijs omhoog drijft’, zei hij.

Sceptisch over 1 procent

BlackRock doet volgens Rieder nog geen aanbevelingen over bitcoin, maar aangezien velen meer contanten aanhouden, lijkt het zinvol om een ​​deel aan crypto toe te wijzen. Hij bleef echter sceptisch over de populaire theorie dat iedereen één procent van zijn vermogen in bitcoin zou moeten stoppen.

‘Ik zou geen cijfer geven aan de procentuele toewijzing die men zou moeten hebben, het hangt ervan af hoe de rest van je portefeuille eruitziet’, zei hij.

Twee aanvragen

Vorige maand werd bekend dat BlackRock twee aanvragen had ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC), dat ze van plan zijn om fondsen toe te wijzen aan bitcoin futures. De twee aanmeldingen, een voor BlackRock Funds V en de andere voor BlackRock Global Allocation Fund, Inc. bevatten dezelfde taal die verwijst naar bitcoin-futures. Ze lezen allebei: ‘Bepaalde fondsen kunnen futures-contracten aangaan op basis van bitcoin.’

‘De belegging van een fonds in bitcoin-futures kan een illiquiditeitsrisico met zich meebrengen, bitcoin-futures worden niet zo zwaar verhandeld als andere futures, aangezien de bitcoin-futuresmarkt relatief nieuw is.’

BlackRock voegde hier aan toe dat de enige bitcoin futures waarin de fondsen kunnen beleggen, in contanten afgewikkelde bitcoin futures zijn die worden verhandeld op grondstoffenbeurzen die zijn geregistreerd bij de CFTC.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.