Blockstack integreert oracles van Chainlink in ecosysteem

Blockstack PBC, het eerste bedrijf met een SEC-gereguleerde cryptocurrency (STX), bundelt de krachten met Chainlink. De samenwerking houdt in dat de blockchain van Blockstack de Oracle oplossing van Chainlink integreert.

Om nog specifieker te zijn, de integratie wordt gebruikt voor de door Blockstack en Algorand ondersteunde Clarity smart contracttaal.

Eerste keuze

Muneeb Ali, de CEO van Blockstack, gaf aan dat Chainlink duidelijk hun eerste keuze was als ze aan Oracles voor Stacks 2.0 dachten:

‘Stacks 2.0 is een unieke layer-1 blockchain met een native bridge naar Bitcoin. Clarity smart contracts geven onze ontwikkelaars nieuwe bevoegdheden. Hoogwaardige datafeeds van Oracles zijn een belangrijke bouwsteen voor contractontwikkelaars van Clarity.’

Specialisme gebruiken

Deze ontwikkeling betekent dat Blockstack ontwikkelaars geavanceerde smart Clarity-contracten kunnen bouwen. Deze kunnen worden uitgebreid met veilige, gevalideerde data van miljoenen gegevensproviders, web-API’s en andere off-chain bronnen. En laat dat nou net een specialisme zijn van Chainlink, data van buiten blockchains om, in blockchains verwerken.

Doorontwikkelen van Stacks

Dit is goed nieuws voor Blockstack, met de aanstaande lancering van Stacks 2.0. De initiële integratie zal zich richten op de prijsfeeds van Chainlink, maar de verwachting is dat deze samenwerking meer zal opleveren dan alleen prijsfeeds.

Chainlink beweegt mee

Chainlink is gestaag aan het bouwen aan nieuwe integraties, en volgens hun eigen cijfers worden er gemiddeld drie per dag toegevoegd.

De koers van chainlink moet het hebben van dit soort aankondigingen. Veel investeerders en traders willen hier een graantje van meepikken. Toch is de verwachting dat de koersstijging marginaal zal zijn, aangezien 70% van het aanbod wordt vastgehouden door whales.

chainlink koers

De chainlink koers is vanaf half maart tot half augustus vertienvoudigd. Sindsdien is de waarde van LINK bijna gehalveerd tot 8,72 euro. Vanaf juni steeg de populariteit van DeFi en yield farming en veel investeerders beschouwden Chainlink als een soort index voor alle DeFi-tokens. Bijna alle DeFi-projecten hebben namelijk ook een integratie met Chainlink.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.