Categorieën: Chainlink nieuws

Blockstack integreert oracles van Chainlink in ecosysteem

Blockstack PBC, het eerste bedrijf met een SEC-gereguleerde cryptocurrency (STX), bundelt de krachten met Chainlink. De samenwerking houdt in dat de blockchain van Blockstack de Oracle oplossing van Chainlink integreert.

Om nog specifieker te zijn, de integratie wordt gebruikt voor de door Blockstack en Algorand ondersteunde Clarity smart contracttaal.

Eerste keuze

Muneeb Ali, de CEO van Blockstack, gaf aan dat Chainlink duidelijk hun eerste keuze was als ze aan Oracles voor Stacks 2.0 dachten:

‘Stacks 2.0 is een unieke layer-1 blockchain met een native bridge naar Bitcoin. Clarity smart contracts geven onze ontwikkelaars nieuwe bevoegdheden. Hoogwaardige datafeeds van Oracles zijn een belangrijke bouwsteen voor contractontwikkelaars van Clarity.’

Specialisme gebruiken

Deze ontwikkeling betekent dat Blockstack ontwikkelaars geavanceerde smart Clarity-contracten kunnen bouwen. Deze kunnen worden uitgebreid met veilige, gevalideerde data van miljoenen gegevensproviders, web-API’s en andere off-chain bronnen. En laat dat nou net een specialisme zijn van Chainlink, data van buiten blockchains om, in blockchains verwerken.

Doorontwikkelen van Stacks

Dit is goed nieuws voor Blockstack, met de aanstaande lancering van Stacks 2.0. De initiële integratie zal zich richten op de prijsfeeds van Chainlink, maar de verwachting is dat deze samenwerking meer zal opleveren dan alleen prijsfeeds.

Chainlink beweegt mee

Chainlink is gestaag aan het bouwen aan nieuwe integraties, en volgens hun eigen cijfers worden er gemiddeld drie per dag toegevoegd.

De koers van chainlink moet het hebben van dit soort aankondigingen. Veel investeerders en traders willen hier een graantje van meepikken. Toch is de verwachting dat de koersstijging marginaal zal zijn, aangezien 70% van het aanbod wordt vastgehouden door whales.

De chainlink koers is vanaf half maart tot half augustus vertienvoudigd. Sindsdien is de waarde van LINK bijna gehalveerd tot 8,72 euro. Vanaf juni steeg de populariteit van DeFi en yield farming en veel investeerders beschouwden Chainlink als een soort index voor alle DeFi-tokens. Bijna alle DeFi-projecten hebben namelijk ook een integratie met Chainlink.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Garlinghouse wil aanklacht SEC tegen Ripple teniet doen met motie

Brad Garlinghouse heeft een kopie vrijgegeven van een brief die was ingediend door zijn advocaten.…

15 uur geleden

Charlie Lee van Litecoin zegt dat NFT lijkt op ICO-hype van 2017

De grondlegger Litecoin trok parallellen tussen de huidige NFT-markt en de beruchte ICO-markt van eind…

17 uur geleden

SushiSwap naast Ethereum en Binance nu ook op Fantom

De gedecentraliseerde geautomatiseerde marktmaker SushiSwap werkt nu ook op andere blockchains behalve Ethereum, waarvan Fantom…

19 uur geleden

Bitcoin in maart naar 73.000 dollar: dit is hoe dat mogelijk is

Even dipte bitcoin vanmorgen onder 50.000 dollar (41.514 euro), maar de cryptocurrency komt sterk terug.…

21 uur geleden

‘Bitcoin binnen 10 jaar mogelijk 1 miljoen dollar’

Jesse Powell, oprichter en CEO van Kraken, legt uit waarom hij gelooft dat bitcoin uiteindelijk…

23 uur geleden

Gerucht: PayPal wil cryptocurrency bewaardienst Curv overnemen

CoinDesk schrijft dat PayPal bezig zou zijn met het overnemen van Curv, een technologiebedrijf dat de…

2 dagen geleden

Veilig en vertrouwd bitcoin kopen bij het best beoordeelde crypto-platform van Nederland.

Ga direct naar BTC Direct