Blijft MicroStrategy Bitcoins aankopen?

MicroStrategy, de grootste beursgenoteerde Bitcoin-holder ter wereld, heeft de cijfers over het derde kwartaal bekend gemaakt. Hieruit bleek een nettoverlies van 27,1 miljoen in dit kwartaal. Dit is minder dan het vorige kwartaal en het bedrijf blijft steeds meer Bitcoins aankopen. Blijven zij deze strategie doorzetten?

Waarom is MicroStrategy zo belangrijk?

Bitcoiners over de hele wereld volgen de Bitcoin-aankopen van MicroStrategy. Het is een maatstaf om te zien hoe grote investeerders tegenover Bitcoin staan. Het is namelijk de grootste beursgenoteerde bezitter van ‘het digitale goud’. Mocht dat veranderen, dan kan dit heel erg veel effect hebben.

Uit de kwartaalcijfers van het bedrijf blijkt dat het aan het eind van het derde kwartaal nog steeds 130.000 BTC bezit. Om even een beeld te geven van hoeveel dat is: dit aantal is 0,62% van alle Bitcoins die ooit in omloop komen.

Mocht het bedrijf deze verkopen, dan heeft dat een gigantische invloed op de prijs. Niet alleen vanwege de daadwerkelijke verkoop, maar ook door mensen die vervolgens minder waarde zien in Bitcoin en vanwege die reden ook willen verkopen.

Het portfolio

Eind juni maakte het bedrijf bekend dat het ongeveer 129.699 Bitcoins in bezit heeft. MicroStrategy had hiervoor bijna 4 miljard dollar betaald. Executive chairman Michael Saylor heeft vervolgens in september aangekondigd dat het bedrijf weer 301 bitcoins erbij heeft gekocht. Hierdoor komt het totaal op een mooi afgeronde 130.000 BTC. Wat heeft dat nu opgebracht?

Het bedrijf meldde in de kwartaalcijfers dat de bijzondere waardeverminderingskosten 727.000 dollar bedroegen. Dit is niks vergeleken met de 917,8 miljoen dollar van het tweede kwartaal. Ondanks deze dalingen, heeft het bedrijf ook nog geen enkele Bitcoin verkocht – en dat is het bedrijf ook niet van plan. De huidige CEO, Phong Le, zei het volgende in een earningscall:

“We hebben tot op heden geen Bitcoin verkocht. Om onze strategie te herhalen: we willen Bitcoin verwerven en vasthouden voor de lange termijn. En we zijn momenteel niet van plan om Bitcoin te verkopen. We hebben een langetermijnhorizon en de kernactiviteiten worden niet beïnvloed door de Bitcoin-prijsschommelingen op korte termijn.”

Hoeveel is het verlies?

Een kleine dip is dus niks voor ze, maar de grote dips moeten wel wat pijn hebben gedaan. Michael Saylor zei in september dat de gemiddelde aankoopprijs van het bedrijf 30.639 dollar per BTC was. Dit betekent, met een huidige Bitcoin koers van 20.400 dollar, het verlies gigantisch is. In totaal komt het neer op 1,331 miljard dollar dat verloren ging.

Het is pijnlijk om te zien, maar het bedrijf houdt voet bij stuk. De toekomst zal uitwijzen of MicroStrategy iedereen voorbij gaat, of dat het bedrijf ten onder gaat aan een falende cryptomarkt. De verliezen in de kwartaalcijfers veranderen nog steeds niks aan de strategie die zijn ogen nog steeds op de toekomst richt.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.