Max Verstappen in Formule 1 blockchain videogame?

Blockchain startup Animoca Brands gaat een samenwerking aan met Formule 1 om een F1-racegame op de markt te brengen. Bijzonder is dat deze racegame werkt op basis van blockchaintechnologie. Animoca maakte dit op 26 maart bekend via een persbericht.

Racen en verzamelen

Het spel genaamd F1 Delta Time maakt het mogelijk om te racen en om racewagens te verzamelen. In de eerste fase van de ontwikkeling gaat het alleen nog maar om het verzamelen van racewagens. Deze eerste fase wordt op 10 mei gelanceerd.

Dit verzamelen gaat via ERC-721 tokens op het Ethereum netwerk. Dit zijn niet-inwisselbare tokens die uniek zijn op het netwerk. Daardoor is het mogelijk om unieke objecten digitaal te verzamelen. Het verzamelen van Cryptokitties werkt ook op deze manier.

Volgens Animoca zorgt het verzamelen en het spelen van het spel voor meer betrokkenheid van fans van Formule 1. Tegelijkertijd is Animoca blij dat het zo’n sterk merk als Formule 1 aan zich heeft te weten binden. Yat Siu is mede-oprichter van Animoca Brands:

‘Het sluiten van een partnerschap met Formule 1 is een opmerkelijke prestatie. We zullen gebruik maken van het aanzienlijke wereldwijde bereik van de Formule 1 om productopname en omzetgroei te stimuleren. Samen zorgen we ervoor dat blockchain meer onder de aandacht komt bij consumenten.’

Over racespel nog weinig bekend

Tot zover het verzamelen, maar hoe zit het met het racespel? Daar wordt in het persbericht nog weinig over verteld. We weten dus nog niet wanneer dit spel wordt ontwikkeld en hoe het er uiteindelijk uit komt te zien, en of Max Verstappen van Red Bull Racing in het spel zit. Het persbericht lijkt af te sluiten met screenshots van de game, maar wanneer er beter wordt gekeken gaat het om bewerkte foto’s.

Ook een samenwerking met Atari

Animoca Brands is niet alleen bekend vanwege haar samenwerking met Formule 1. In december 2018 werd namelijk bekend dat de startup ook een samenwerking heeft gesloten met Atari games. Atari ken je misschien wel, van de iconische spellen Tetris en Pac Man. Animoca Brands mag nu voor Atari een blockchainversie van de spellen Roller Coaster Tycoon en Goon Squad ontwikkelen.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.