Blockchain is grootste bedreiging voor veiligheid VS

Voormalig CIA-inlichtingenofficier Andrew Bustamante beweert dat blockchain de potentie heeft om een bedreiging te vormen voor de nationale veiligheid van Amerika. Bustamante is gespecialiseerd in alledaagse spionage, hij deelde zijn observaties overigens niet via officiële kanalen, maar op Reddit.

Everyday espionage

Bustamante geeft seminars over ‘everyday espionage,’ ofwel, hoe verbeter je je cognitieve vaardigheden, logisch redeneren en emotionele intelligentie. Een paar dagen geleden werd een subreddit geopend om vragen te stellen aan hem over dit onderwerp.

Eén gebruiker vroeg Bustamante wat de grootste bedreiging vormt voor de nationale veiligheid van Amerika in de komende jaren? Hij stelde zelfs een paar antwoorden voor zoals Rusland, Iran, Noord-Korea en klimaatverandering. Bustamante’s antwoord is verrassend te noemen:

“Blockchain-technologie. Geen grapje. Super krachtige technologie. De eerste die erachter komt hoe je blockchain kunt hacken, manipuleren of neer kan halen, wint. ”

Over quantum computers

Hij ging niet heel erg ver door op zijn opmerking. Een andere gebruiker hintte naar quantum computing als bedreiging voor blockchain. Bustamante reageerde met een duidelijke fair point!!!

De uitspraak van Bustamante leidde tot een discussie over quantum computing. Deze techniek zou de cryptografische bescherming van blockchain kunnen veranderen, of zoals Bustamante zei: “neer kan halen.”

Een andere forumbezoeker suggereerde dat Bustamante’s opmerkingen zouden kunnen verwijzen naar niet te traceren, anonieme transacties. Een ander wees op het potentieel voor vervalste gegevens die onveranderbaar op de blockchain vastgelegd kunnen worden. Wordt het meerendeel van de computerkracht van een blockchain gekaapt dan is informatie niet betrouwbaar meer.

Het Redditdraadje vind je hier.

Wat denk jij? Is blockchain een bedreiging? Of toch vooral een kans. Laat het weten in de comments!

 


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.