Wall Street loopt nog niet warm voor blockchain

Er wordt veel geïnvesteerd door bedrijven in blockchain. Ook zijn er genoeg adviesbureaus en sprekers die de hemel beloven als je bedrijf maar gebruikt maakt van een blockchain. Deze ontwikkeling zal nog wel even zo doorgaan, blockchain als technologie en toepassing heeft nog veel groeipotentie. Toch gaat de overstap naar gedistribueerde grootboektechnologie nog niet zo heel snel.

Welke vraag beantwoordt blockchain?

Reuters schrijft dat de investeringen nog niet de verwachtte resultaten hebben opgeleverd. Dat komt omdat blockchain als technologische oplossing eigenlijk niet echt een vraag van beleggers beantwoordt. Beleggers zijn simpelweg niet op zoek naar de antwoorden die blockchain kan bieden.

Uit een evaluatie van 33 blockchain projecten die de afgelopen vier jaar door grote bedrijven zijn gestart, blijkt dat er nog een lange weg is te gaan voordat de technologie gemeengoed wordt. Bloomberg schrijft dat minimaal tien van deze projecten nog steeds in de testfase zitten. De projecten die er in geslaagd zijn om de testfase te overleven, zijn nog niet omgezet in volledige acceptatie door de opdrachtgever.

Niet van de een op de andere dag

“Dit is een langzame transformatie van de markt. Het is geen big bang “, zegt Hyder Jaffrey, hoofd strategische investeringen van investeringsbank UBS AG. Hij schat dat het nog zeker drie tot zeven jaar kan duren voordat blockchain een significante impact op het dagelijkse reilen en zeilen achterlaat.

UBS heeft een cryptocurrency project goedgekeurd genaamd Utility Settlement Coin. Na een half decennium werk, zou het project, dat nu door Fnality wordt ontwikkeld, in 2020 worden gelanceerd. Volgens Rhomaios Ram, CEO van Fnality, moeten veel andere markten blockchain ook implementeren om het gewenste effect van het project te kunnen waarnemen.

John Whelan is het hoofd van het digitale investeringsbankwezen van Santander. Hij  gelooft dat blockchain projecten kunnen floreren als ze zich concentreren op de volgende drie pijlers: technologie, vraag en compliance. Hij is van mening dat de early adopters van blockchain niet begrepen hoe belangrijk dit is en dat deze drie een juiste balans nodig hebben.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.