Categorieën: Blockchain

Canadese universiteit biedt cursussen in blockchain ontwikkeling aan

Canada’s York University School of Continuing Studies kondigde vandaag twee nieuwe universitaire studies aan op het gebied van blockchain. Het gaat over het deeltijdcertificaat in Blockchain Development en het fulltime postdoctoraal in Back-End en Blockchain Development.

Volgens de universiteit wordt met deze nieuwe cursussen voldaan aan de toenemende vraag naar de rol van blockchain ontwikkelaars in Canada, met name in het regio van Toronto. Daar is de vraag naar blockchainprogrammeurs gestegen met maar liefst 374 procent.

De juiste vaardigheden leren

De twee cursussen, die in september van dit jaar van start gaan, helpen studenten blockchain te begrijpen en een portfolio op te bouwen. Op die manier zijn ze goed voorbereid wanneer ze de werkvloer opgaan.

De universiteit zal de parttime cursus volledig online aanbieden. De postdoctorale cursus begint online, maar worden op de campus voortgezet wanneer de overheid dat toelaat. Er is voorlopig nog geen maximum aantal studenten vastgesteld.

Door COVID-19 meer behoefte aan blockchain

Door de uitbraak van het coronavirus wordt duidelijk dat bestaande informatiesystemen en logistieke systemen niet meer naar behoren werken in tijden van crisis. Een adviserend raadslid van het postdoctorale programma zegt dat technologieën zoals blockchain cruciaal zijn voor het opbouwen van een transparanter en beter presterend systeem voor gegevensbeheer. Blockchain kan crisissen zoals de huidige verzachten.

In hun aankondiging benadrukte de universiteit dat de huidige pandemie alleen maar heeft bijgedragen aan de toegenomen vraag naar blockchain use cases en blockchain banen. Tracey Taylor-O’Reilly, assistent vice-president van de universiteit, verklaart dat blockchain een revolutionaire techologie is die kan helpen bij het “oplossen van problemen die door de pandemie zijn ontstaan”.

Canada is overigens niet het enige land die in blockchain een oplossing ziet voor deze problemen. Eerder schreven we dat Japan ook meer blockchaintechnologie wil gaan inzetten. Een Japanse ambtenaar wil soepelere regelgeving over cryptocurrency en blockchain.

Frank Smits

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bekijk reacties

Recente artikelen

Win 5x bitcoin hardware wallet Trezor Model T ter waarde van 180 euro

BTC Direct en SatoshiLabs, bekend van hardware wallet Trezor, werken samen om bitcoin nog simpeler…

11 uur geleden

Trezor kondigt samenwerking aan met BTC Direct, bitcoin wordt nog veiliger en simpeler

Nu de bitcoin halving alweer een maand achter ons ligt, is het tijd voor de…

12 uur geleden

Bitcoin aan het koorddansen met trendlijn volgens analyse: hoogste prijs 2020 in zicht?

Bitcoin flirt met een uitbraak, zoals je misschien al zag in onze laatste video. Al…

14 uur geleden

‘Bitcoin kan 300.000 dollar worden, iedereen moet 2% van portfolio omzetten in cryptocurrency’

Bill Miller, voorzitter en chief investment officer van Miller Value Partners, deelt zijn crypto-beleggingsstrategie en…

16 uur geleden

Monero (XMR) is beter voor privacy dan bitcoin (BTC) volgens Antonopoulos

Andreas Antonopoulos zegt dat Bitcoin waarschijnlijk nooit zulke privacy functies krijgt als die van Monero.…

16 uur geleden

Breekt bitcoin prijs met trendlijn van 20.000 dollar?

Sinds begin 2018 vormt zich een trendlijn op de bitcoin koers. Deze loopt al twee…

1 dag geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app

Check it out!