blockchain facebook bitcoin

Blockchain van bitcoin als voorbeeld voor Facebook, aldus Polychain

Olaf Carlson-Wee is de CEO van Polymath Capital, hij denkt dat het slim is voor Facebook om gebruik te maken van een open, publiekelijke blockchain. Facebook is bezig met het ontwikkelen van een stablecoin.

Carlson-Wee deed mee aan het panel van “To the Moon and Back” tijdens Consensus 2019.

Bitcoin als voorbeeld voor Facebook

Hij is groot voorstander van de blockchain van bitcoin, en denkt dat dit een goed voorbeeld kan zijn voor het netwerk van Facebook. Hij denkt dat het juist goed is als de social media gigant afstand neemt van de controle over de nog te bouwen blockchain.

‘Vanwege alle problemen die Facebook heeft gehad met hun eigen beleid, zou het me niets verbazen als zij ervoor kiezen om een openbare infrastructuur te bouwen. En die openbare infrastructuur zou kunnen worden geïntegreerd op alle platformen van Facebook. Deze openbare structuur, waar ze niet per se de baas van willen zijn, kan het meeste succes hebben.’

Geen aansprakelijkheid meer

Carlson-Wee denkt dat er nog meer voordelen zijn voor Facebook. Als Facebook afstand doet over de controle van het platform, is het platform ook niet direct aansprakelijk meer voor enige controversie die zich kan afspelen. Hij maakt de vergelijking met het internet:

‘De mensen die internet hebben gemaakt, zijn niet verantwoordelijk voor alles wat er op internet wordt gezegd.’

Wat doet Polychain Capital?

Polychain Capital is een investeringsplatform voor cryptocurrency. Zij investeren voornamelijk via hedge fondsen in crypto, maar investeren ook in startups. Verwar dit niet met Polymath, ondanks dat de naam gelijkenissen vertoont. Polychain Capital haalden begin dit jaar nog het nieuws, toen bekend werd dat ze 175 miljoen dollar hadden opgehaald.

Mocht je het gemist hebben, Facebook is bezig met een eigen stablecoin. Lees er hier meer over:


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.