Blockchain en Ledger maken samen nieuwe wallet

Blockchain.com en Ledger zijn een samenwerking aangegaan om een nieuwe wallet te ontwikkelen. Deze hardware wallet draagt de naam Lockbox en zou vanaf deze maand te koop moeten zijn.

Beide partijen zijn bekende namen in cryptoland. Blockchain.com is één van de grootste online wallet aanbieders én is ook bekend van hun blockexplorer. Hiermee kan je transacties volgen op de blockchain. Ledger is bekend van hun hardware wallets. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld de Ledger Nano S in hun assortiment.

Wat maakt Lockbox anders dan andere hardware wallets?

Normale hardware wallets zijn voornamelijk bedoeld om je crypto veilig mee te bewaren. Lockbox gaat een stapje verder, in deze wallet zijn zoveel mogelijk functionaliteiten van de online wallet van blockchain.com geïntegreerd. Denk bijvoorbeeld aan het platform Swap. Hiermee kan je crypto voor andere crypto traden. Wil je van je ether af? Geen probleem, deze wissel je met Swap om voor bitcoin. Daarnaast claimen de ontwerpers van Lockbox dat je geen coins van je wallet kan overmaken naar websites die fraudegevoelig zijn.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het phishing incident bij MyEtherWallet. De nieuwe hardware wallet houdt jouw transactie tegen omdat het adres een bepaalde fraude factor heeft.

Vergelijkbaar met Blockchain’s online platform, ondersteunt Lockbox voornamelijk bitcoin en ether. Het team zegt wel te overwegen om andere crypto assets te ondersteunen mocht hier vraag naar zijn vanuit de gebruikers.

Blockchain CEO Peter Smith voegde hier nog aan toe dat, ondanks dat ze selectief zijn met het aantal coins, het makkelijk is om het aanbod snel uit te breiden. Dat komt door Swap:  “Het maakt verbinding met verschillende liquiditeit bronnen in het hele ecosysteem, alles van verschillende exchanges tot markt makers,” aldus Smith.

Verbeteren gebruiksgemak

Ledger heeft plannen om nog meer verschillende cryptocurrencies te ondersteunen. Dit geldt niet alleen over Lockbox maar voor al hun hardware wallets. De planning is om in 2019 ruim honderd verschillende crypto’s te ondersteunen.

“Het is de eerste grote deal tussen onze twee bedrijven en er zullen er in de toekomst misschien meer bij komen” vertelde Ledger-president Pascal Gauthier aan CoinDesk. “Wanneer we technologie voor ons ontwerpen, ontwerpen we ook voor onze partners. Dus de functies die we voor de Nano S maken, zullen we ook beschikbaar maken voor onze partners, mochten ze daar behoefte aan hebben.”

Terwijl Ledger de productiekant van Lockbox verzorgd, is Blockchain gericht op het creëren van een betere klantervaring. Het idee achter deze samenwerking is om het makkelijker te maken voor traders. Die moeten nu hun coins in verschillende wallets en exchanges bewaren. Dit betekent dat traders veel accountgegevens moeten onthouden en steeds weer research moeten doen naar de veiligheid en betrouwbaarheid van een platform.

“Met onze producten kun je in een mum van tijd van ‘cold’ naar ‘hot’ storage [opslag] gaan en zal het apparaat nooit de sleutel onthullen, dus het betekent dat het veel mogelijkheden biedt, vooral voor handelaren,” zei Gauthier. “Wij geloven dat onze beveiligingssystemen en de soorten apparaten die we hebben, de kern gaan vormen van de decentrale exchange industrie.”


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.