Meer dan 25 miljard dollar geïnvesteerd in crypto start-ups afgelopen jaar, groei van 700%

Afgelopen jaar was niet alleen fantastisch voor de cryptocurrency koersen. Volgens het onderzoeksrapport State of Blockchain van CB Insights is er nog nooit zoveel geïnvesteerd in blockchain- en crypto startups als vorig jaar.

Stijging van 700% in kapitaal

In 2021 investeerden durfkapitalisten wereldwijd in totaal 25,2 miljard dollar in blockchain- en cryptocurrency-startups. Ter vergelijking, in 2020 stond de teller nog op 3,1 miljard dollar. Dat is een stijging van maar liefst 700 procent in één jaar!

De miljarden van 2021 lijken veel, maar beslaan slechts 4% van alle investeringen van durfkapitalisten wereldwijd. CB Insights is positief over de toekomt van blockchain-investeringen. Met de komst van nieuwe crypto’s, NFT’s en Web3-initiatieven verwachten zij dat dit percentage in de komende jaren nog verder kan stijgen.

Ook groei in aantal investeringen

Niet alleen het volume van investeringen is gestegen, ook het aantal investeringen in blockchainbedrijven schieten de lucht in. In 2021 zijn er meer dan duizend deals gesloten. Dat is meer dan het vorige record van 662 in 2020.

Het valt te betwisten of Miami of New York de crypto-hoofdstad van de Verenigde Staten is. Maar in de Big Apple zijn 46% van de bedrijven gevestigd die een binnenlandse investering hebben ontvangen. De deals die uit het meest uit het oog sprongen zijn die van NYDIG (1 miljard dollar) en Celsius Network (750 miljoen dollar).

NFT’s gaan als een raket

Kanye West wil er nog niet aan beginnen, maar andere investeerders zijn razend enthousiast over NFT’s. Werd er in 2020 nog 37 miljoen geïnvesteerd in deze sector, in 2021 is dit gegroeid naar 4,8 miljard dollar. Een astronomische groei van maar liefst 12.878 procent!

NFT’s zijn tokens die een uniek object voorstellen. Dat kan werkelijk alles zijn, bijvoorbeeld een kunstwerk, videoclip of voetbalkaartje. Door een NFT te bezitten toon jij aan dat jij de eigenaar bent van dit object. Dit eigenaarschap wordt vastgelegd op een blockchain, bijvoorbeeld die van Ethereum.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.