Geen Bitcoin en crypto van BlockFi op FTX, maar financieel wel afhankelijk

Cryptoleenbedrijf BlockFi heeft geen fondsen van klanten opgeslagen bij de gevallen cryptobeurs FTX. Hiermee gaan ze in op geruchten en proberen ze hun gebruikers gerust te stellen. Tegelijkertijd zeggen ze dat ze op andere manieren financieel verbonden zijn aan FTX.

Gisteravond stuurde BlockFi een update naar alle gebruikers van het platform. Het cryptobedrijf ontkent beschuldigingen dat de meeste van zijn activa op FTX staan ​​en noemt het een vals gerucht.

Gebruikers kunnen niets opnemen

Toch kunnen klanten nog niet bij hun crypto. De opnames van Bitcoin, USDC en alle andere coins waar je rente op krijgt, zijn voor onbepaalde tijd gepauzeerd. Volgens BlockFi komt dit doordat ze aanzienlijk zijn blootgesteld aan FTX. Zo is er vertraging ontstaan bij het innen van de door FTX aan BlockFi verschuldigde verplichtingen.

Deze verplichtingen bestaan uit financiële afspraken tussen BlockFi en Alameda, activa die worden aangehouden op FTX.com en niet-opgenomen bedragen van de kredietlijn met FTX US.

FTX US, waarvan oorspronkelijk niet werd verwacht dat ze ook kopje onder zouden gaan, staat helaas ook in faillissementsaanvraag van FTX.

Is er genoeg liquiditeit?

De update was broodnodig, de laatste keer dat BlockFi iets liet weten was voor het weekend. Het team beloofde daarom dat ze via officiële kanalen met gebruikers communiceren en elke strategische optie verkennen.

Het BlockFi-team bevestigde dat ze voldoende liquiditeit hebben om alle opties te onderzoeken en externe adviseurs zoals Haynes en Boone hebben ingeschakeld om hen te helpen bij het navigeren door de volgende stappen van het bedrijf.

Onduidelijkheid over creditcard

Bovendien schreef BlockFi dat ze in contact staan met partners en van plan is om indien nodig rechtstreeks meer informatie over zijn creditcardprogramma te verstrekken. BlockFi is twee jaar geleden begonnen met het uitgeven van een creditcard.

“Terwijl we snel door deze snel evoluerende situatie werken, zijn we erop gericht om ons uiterste best te doen om transparant te zijn over beslissingen met betrekking tot onze pauze, producten en platformactiviteit.”

Gebruikers zeggen op social media dat hun BlockFi creditcard niet meer werkt. Dit hebben we echter niet bevestigd gekregen van BlockFi zelf.

Visa stopt creditcard van FTX

BlockFi is niet het enige cryptobedrijf met een eigen creditcard. Geloof het of niet, maar FTX had ook grote ambities. Betalingsbedrijf Visa heeft de samenwerking met FTX echter beëindigd vanwege het faillissement van de cryptobeurs.

‘De situatie met FTX is ongelukkig en we volgen de ontwikkelingen op de voet,’ zegt een woordvoerder van Visa. ‘We hebben onze wereldwijde overeenkomsten met FTX beëindigd en hun Amerikaanse betaalkaartprogramma wordt door hun uitgever afgebouwd.’

In oktober kondigde de cryptocurrency-beurs aan dat ze een betaalkaart van Visa zouden lanceren in meer dan 40 landen, om te beginnen in Zuid-Amerika. Cuy Sheffield, hoofd crypto bij Visa:

‘We zijn verheugd om samen te werken met toonaangevende crypto-beurzen zoals FTX om meer flexibiliteit en gebruiksgemak te brengen in de manier waarop mensen hun crypto gebruiken. Hierdoor wordt de mogelijkheid ontgrendeld om crypto-saldo te gebruiken om aankopen te financieren overal waar Visa wordt geaccepteerd.’

Roerig 2022 voor BlockFi

Terug naar BlockFi. Het jaar 2022 kan niet snel genoeg eindigen voor het cyrptobedrijf. Begin dit jaar verviel het leenbedrijf in een crisis door de faillissementskwestie van Celsius en Voyager. Vervolgens ontving het bedrijf in juli hulp van FTX in de vorm van een krediet van 250 miljoen dollar.

De industrie heeft een enorme deuk gekregen, maar het vertrouwen in crypto-leenbedrijven is wellicht nog harder gedaald.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • crypto gaat naar 0 niks meer waard

    15 november 2022
  • De opnames van Bitcoin, USDC en alle andere coins waar je rente op krijgt, zijn voor onbepaalde tijd gepauzeerd. Ze GIJZELEN gewoon je geld✊✊!

    15 november 2022