BlockFi wil 500 miljoen dollar, KPMG voert audit uit

BlockFi heeft ongeveer 500 miljoen dollar (410 miljoen euro) opgehaald tijdens een financieringsronde, dit geeft het bedrijf een waardering van 4,75 miljard dollar (3,9 miljard euro).

De volgende ronde

The Information schreef over deze zogenaamde Series E investeringsronde. Volgens een anonieme bron wordt deze ronde geleid door Third Point, het hedgefonds van Dan Loeb, en het in Londen gevestigde durfkapitaalbedrijf Hedosophia. Afgelopen maart was het ook al raak voor BlockFi, het bedrijf kondigde toen een Series D investeringsronde van 350 miljoen dollar aan.

Loeb tweette onlangs ook dat hij crypto aan het ontdekken is. ‘Ik heb de laatste tijd een diepe duik in crypto gedaan,’ schreef de hedgefondsmanager. ‘Het is een echte test om intellectueel open te staan ​​voor nieuwe en controversiële ideeën.’

Hij lijkt hier meer te hinten naar NFT’s, maar als dat zijn gatewaydrug is naar de investering in BlockFi, en wellicht later naar bitcoin, dan hoor je ons niet klagen.

Dalende koers

De nieuwe kapitaalinjectie komt te midden van een lang kanaal waar de bitcoin koers niet uit weet te breken. Vrijwel elke cryptocurrency is in mei gehalveerd in waarde en nog steeds herstellende. Verwacht wordt dat de investeringsdeal van BlockFi aan het einde van de maand afgerond.

Foutje, bedankt

Soms blijft de cryptowereld verbazen, deze investeringsronde inclusief. Vorige maand gebeurde er namelijk iets heel gênants: BlockFi stuurde ten onrechte een bedrag in bitcoin in plaats van in dollars naar gebruikers. In plaats van dat je 15 dollar zou moeten ontvangen, krijg je 15 bitcoin. Mooi voor de gebruiker, gênant voor BlockFi.

De uitbetalingen waren blijkbaar gerelateerd aan een weggeefactie van maart. Klanten kwamen in aanmerking voor deze actie als ze een bepaald volume verhandelden in de periode tussen 18 maart en 31 maart.

BlockFi stuurde vervolgens een bericht naar potentiële investeerders. Hierin schreven ze dat de fout minder dan 6 miljoen dollar heeft gekost. Accountantskantoor KPMG is ingeschakeld om een ​​volledige audit van het incident uit te voeren.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.