Chainlink waarde stijgt na nieuws rente op BlockFi

BlockFi heeft op Twitter aangekondigd LINK toe te voegen aan hun platform. Link is het native token van het gedecentraliseerde Oracle-project Chainlink. Bij BlockFi kunnen gebruikers hun cryptocurrency stallen om rente te verdienen. Deze coins kunnen door BlockFi dan weer voor andere doeleinden worden gebruikt.

Leger van Chainlink

Chainlink staat op de achtste plaatst van coins met de hoogste marktkapitalisatie. De munt is nu 24,91 euro waard en de marktkapitalisatie is 10,2 miljard euro. Daarnaast staat Chainlink bekend om zijn fanatieke online volgers genaamd #linkarmy. Kennelijk is hun boodschap aangekomen bij BlockFi.

BlockFi ondersteunt naast Chainlink ook verschillende andere cryptocurrency’s en stablecoins, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, PAX Gold, USDC, USDT en PAX.

Rente op cryptocurrency

Vanaf vandaag kunnen gebruikers dus ook Link storten en zo rente verdienen en leningen tegen hun bezit krijgen. Het bedrijf is opgericht in 2017, biedt een service die bekend staat als BlockFi Interest Account (BIA), waarmee gebruikers rente kunnen verdienen tot 8,6% per jaar op hun crypto-bezit.

De rente varieert van munt tot munt en BlockFi heeft de rentevoet voor LINK-stortingen op het platform vastgesteld op 5,5%.

Het geld dat op gebruikersaccounts wordt gestort, wordt uitgeleend aan particuliere en institutionele klanten, die rente betalen aan BlockFi, dat op zijn beurt zijn gebruikers betaalt.

Record aan rente

De CEO van BlockFi maakte gisteren bekend dat ze een record hebben verbroken in februari. Er is 35 miljoen dollar aan rente uitbetaald. Als klant kun je ervoor kiezen om rente in fiat of in een crypto naar keuze uitbetaald te krijgen. Het grootste deel is uitbetaald in bitcoin.

Fonds, beursgang en OTC

BlockFi heeft onlangs ook een registratieformulier voor een Bitcoin Trust ingediend bij de SEC. Mocht deze worden goedgekeurd dan wordt het bedrijf een directe concurrent zou worden van de Grayscale Bitcoin Trust, de grootste in zijn soort op dit moment. Er zijn ook geruchten dat BlockFi bezig is met een beursgang.

Op 21 januari lanceerde BlockFi een over-the-counter (OTC) trading desk die institutionele beleggers kunnen gebruiken om grote hoeveelheden bitcoins te kopen of te verkopen. Met deze methode kunnen grote spelers enorme deals sluiten zonder de wereldwijde marktprijs van activa direct te beïnvloeden.

De koers van Chainlink is vandaag gestegen met meer dan 10%.

Bron: BTC DIrect


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.