Bloomberg Intelligence rapport: Bitcoin wordt risk-off asset terwijl inflatie stijgt

Het laatste Bloomberg Intelligence rapport van mei behandelt de adoptie van bitcoin, de financiële markten en de ongeëvenaarde vooruitgang van monetaire technologie. De belangrijkste conclusie die Bloomberg na de Bitcoin 2022 conferentie in Miami trekt: “De ontwikkelingen op het gebied van geld en de financiële wereld in de 21e eeuw zijn niet te stoppen.”

Een divergentie

Dit is een interessante uitspraak van een financieel instituut dat is opgericht in 1981 en al jaren een toonaangevende naam is in de industrie. In het begin van het rapport bespreekt Bloomberg Intelligence de institutionele adoptie en dalende volatiliteit van bitcoin versus traditionele risico-assets die een duidelijke divergentie in het voordeel van bitcoin vertonen.

Deze divergentie maakt het voor investeerders mogelijk om zich te beschermen tegen de valkuilen van traditionele assets. Bloomberg Intelligence schrijft zelfs dat investeerders die niet tenminste voor een kleine bitcoin-allocatie kiezen de ergste pijn kunnen ervaren.

Bitcoin op weg naar status van risk-off asset

Verder schrijft Bloomberg Intelligence in het rapport over het interessante gedrag van de bitcoin koers. Terwijl de Nasdaq 100 dit jaar een min van 20 procent noteert, staat bitcoin slechts 15 procent in het rood. Daarmee ziet Bloomberg Intelligence bitcoin voorzichtig ontkoppelen van de traditionele financiële wereld en zichzelf ontwikkelen als een zogenaamde risk-off asset. Een asset die los van de traditionele financiële wereld beweegt en opereert als een veilige haven voor tijden van economische onrust.

Volgens Bloomberg Intelligence bevindt bitcoin zich in de ideale positie om een groter deel van de markt te veroveren tijdens het aantrekken van de monetaire broekriem door de Amerikaanse Federal Reserve. Om de oplopende inflatie te bevechten heeft de Federal Reserve gisteravond bekendgemaakt de rente met een half procentpunt te verhogen.

Een hogere rente betekent dat het duurder wordt voor bedrijven om zich te financieren. Dat gaat ten koste van de winstmarges en daarom reageren traditionele financiële assets over het algemeen slecht op renteverhogingen. In theorie staat bitcoin compleet los van het traditionele financiële systeem en volgens Bloomberg Intelligence is het goed mogelijk dat we dat terug zullen zien in de koersen.

Bitcoin heeft potentie om traditionele assets te overklassen

Bitcoin lijkt zich momenteel weinig aan te trekken van het strengere beleid van centrale banken. Bloomberg Intelligence constateert dat de huidige bearmarkt voor bitcoin mild is ten opzichte van voorgaande bearmarkten.

Bloomberg Intelligence verwacht dat bitcoin nog een zwaai naar beneden maakt, aangezien de Federal Reserve pas net is begonnen met het verhogen van de rente. De verwachting is echter dat die neerwaartse beweging niet extreem zal zijn, vanwege het “HODL gedrag” van bitcoiners. Het team van Bloomberg Intelligence constateert dat een groeiend deel van de adressen hun bitcoin ondanks de marktomstandigheden niet loslaat.

Deze “HODL-mentaliteit” zorgt er volgens Bloomberg voor dat we een veel milder dan gebruikelijke daling kunnen verwachten voor bitcoin. “We zien veel potentie voor bitcoin om te blijven doen wat het tot nu toe in zijn bestaansgeschiedenis heeft gedaan – het overklassen van de meeste traditionele assetklassen”, aldus Bloomberg Intelligence in het rapport.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Bitcoin en haar broers en zussen cryptovaluta zijn ht rusland vd financiële sector op informatief vlak, waarvan de aanhangers in een alternatieve realiteit lijken te leven, gestoeld op ht zo pseudo-wetenschappelijk mogelijk ontkennen en weg-argumenteren vd echte, dagdagelijkse realiteit..

    7 mei 2022
  • Lol. En ondertussen blijft BTC maar kelderen en zit het nu op meer dan 20% waardeverlies.

    8 mei 2022