Binance Coin (BNB) is best presterende cryptocurrency, alleen Ethereum en Bitcoin nog boven zich

De koers van Binance Coin (BNB) bereikte vanochtend een nieuw hoogterecord van 485 euro en lijkt daarmee de trend van het eerste kwartaal door te zetten. De cryptocurrency is sinds begin 2021 volgens CoinCodex met bijna 1.500 procent gestegen.

Beste munt van eerste kwartaal

Als we alleen kijken naar de top 10 coins qua marktkapitalisatie, dan heeft Binance Coin (BNB) overduidelijk het beste gepresteerd in het eerste kwartaal. Binance Smart Chain is snel het meest gebruikte smart contractplatform geworden naast Ethereum en heeft kunnen profiteren van de stijgende transactiekosten van Ethereum.

Hierdoor kwam er snel veel volume en meer geld bij dankzij de bullrun. Deze ontwikkelingen creëerden de perfecte storm voor BNB om nieuwe recordhoogtes te bereiken.

Bron: Messari

Hierboven zie je dat in het eerste kwartaal van 2021 BNB alle andere top 10 coins wegblaast. Die 709 % is sinds het uitgeven van deze grafiek alweer meer dan verdubbeld. Dat zie je hieronder, eind maart was BNB nog geen 200 euro.

En vandaag, twee weken later, breekt de BNB koers alle records.

Bron: BTC Direct

Kan BNB Ethereum inhalen?

Op dit moment hoeft Binance Coin alleen Bitcoin en Ethereum boven zich te dulden. De totale waarde van alle BNB is ongeveer 35 procent van de marktkapitalisatie van Ethereum. Heel simpel gerekend, als de BNB koers verdrievoudigd dan zou het boven Ethereum uit kunnen stijgen, het summum van altseason.

De afgelopen maanden is Binance Smart Chain (BSC) op de voorgrond getreden als een levensvatbaar alternatief voor Ethereum vanwege de lage kosten. Geloof het of niet, maar het dagelijkse volume op PancakeSwap (Binance DEX) overtreft die van Uniswap nu.

Bron: Coingecko

Centraal beheer

Toch is er ook wel wat op aan te merken, zoals Ryan Watkins van Messari zegt op twitter. Hij betreurt de centralisatie van BSC:

De reden waarom BSC sneller en schaalbaarder is, is niet vanwege een magische technologische innovatie. Nee, het is in plaats daarvan de magie van centralisatie … Binance heeft een ongelooflijke reikwijdte en invloed en heeft die gebruikt om een ​​hoop nieuwe gebruikers naar DeFi te leiden. Binance voert periodiek tokenburn uit. Daarom wint BSC.


Investeer in BNB met de app BLOX, je eerste 10 euro krijg je van ons

Download BLOX


Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.