Categorieën: Regulering

Brave New Coin bouwt cryptoproducten voor Toronto Futures Options Swaps Exchange

Het duurt in Canada wat langer om crypto gerelateerde, financiële producten voor institutionele partijen op de markt te brengen. Volgens Brave New Coin is de Canadese markt rijp voor verhandelbare crypto derivaten. Dat gaat makkelijker dan gezegd, er moeten nog wel wat problemen opgelost worden.

Vraag, aanbod en problemen

Denk aan een gebrek aan liquiditeit om de orders uit Canada te stimuleren, hoge buitenlandse transactiekosten en valutarisico’s, hoge handelskosten en een gebrek aan productinnovatie. Toch willen investeerders en handelaren hun portfolio diversifiëren, willen ze risico’s afdekken en toegang krijgen tot een opkomende activaklasse zonder direct de onderliggende crypto-activa te hoeven bezitten. tFOSE wil in dit gat springen.

James Beattie is de CEO van de Toronto Futures Options Swaps Exchange (tFOSE), een nieuwe in Canada gevestigde derivatenbeurs en clearinghouse. Een clearinghouse zorgt voor de administratie van transacties, saldeert deze, houdt margeverplichtingen bij en garandeert de uiteindelijke betaling en levering van stukken zoals overeengekomen in de transactie. tFOSE is momenteel op zoek naar wettelijke goedkeuring in Canada en is van plan om begin 2021 de deuren te openen.

Hij is te gast bij de Crypto Conversation (van Brave New Coin) om zijn verhaal te delen en te vertellen over de samenwerking tussen BNC en tFOSE.

Brave New Coin bouwt voor tFOSE

Beattie zegt dat ze nauw samenwerken met toezichthouders in Canada. ‘Regelgevers hebben een definitieve bevestigende poging gedaan om crypto te begrijpen,’ zegt hij. ‘Het is aan de deelnemers om de juiste weg te bouwen. Als ze de voordelen van regelgeving willen, moeten ze het proces en de due diligence begrijpen. Je moet je aan de regels houden, er is geen keerzijde aan transparantie.’

Zijn team zet zich in voor nieuwe derivatenoplossingen die de orderstroom naar Canada zullen terugbrengen en om aan te kunnen haken bij nieuwe wereldwijde markten. Brave New Coin heeft een contract getekend met tFOSE voor het ontwerpen, berekenen en beheren van een reeks cryptoproducten om tFOSE’s in contanten afgewikkelde optiehandel te stimuleren.

tFOSE verwacht dat de productie van de indexen in het derde kwartaal van 2020 zal worden voltooid, de handel kan dan in 2021 al beginnen. Beattie zegt dat Brave New Coin is geselecteerd om de index voor tFOSE te bouwen, na een due diligence-proces. ‘BNC voldoet aan al onze behoeften.’

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

1 miljard dollar aan Bitcoin optiecontracten verlopen morgen: wat betekent dat?

Bijna een miljard dollar aan Bitcoin optiecontracten verlopen aanstaande vrijdag, volgens data van cryptocurrency analysbureau…

14 uur geleden

Bitcoin zou nu 15.000 dollar waard moeten zijn volgens analist Bloomberg

In de laatste maandelijkse nieuwsbrief Bloomberg Crypto Outlook, schrijft analist Mike McGlone dat bitcoin nu eigenlijk…

17 uur geleden

Analyse: Bitcoin kan komende dagen terug naar 10.500 dollar

Bitcoin heeft niet zijn beste week, maar op korte termijn ziet het ernaar uit dat…

19 uur geleden

‘Ethereum daalt naar 280 dollar voordat hype upgrade ETH2.0 prijs lanceert’

Ethereum en vrijwel alle andere altcoins zijn weer lekker volatiel, en de volatiliteit pakt deze…

20 uur geleden

Angst op de bitcoin markt, juist een goed moment om in te stappen?

Bitcoin is begin deze week flink in waarde gezakt. Dat zorgt voor veel onrust, onzekerheid…

22 uur geleden

Bitcoin nooit meer onder 6.700 dollar volgens deze indicator

Sommige investeerders hopen dat bitcoin nog flink gaat zakken, zodat ze goedkoop kunnen inslaan. Maar…

2 dagen geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app. Nu €5,- gratis tegoed.

Check it out!