Braver Browser lijkt wel erg veel op Brave, verandert naam naar Bold

In juni kreeg het imago van Brave Browser een flinke deuk. Iemand onthulde dat de privacy-gerichte browser een partnerlink gebruikt wanneer je de website van Binance bezoekt. Dit is bij veel gebruikers niet in goede aarde gevallen. De CEO van Brave Browser bood zijn excuses aan, maar dit kon niet voorkomen dat er een afsplitsing kwam in de gemeenschap.

Naam lijkt wel erg veel op Brave

Deze afsplitsing heet Braver Browser en is een directe kopie van de open-source code van Brave. Open-source betekent dat de code openbaar beschikbaar is, en voor iedereen in te zien.

Maar het belangrijkst is, de naam Braver Browser lijkt wel verdacht veel op Brave Browser. Dat viel ook Brendan Eich op, hij is CEO van Brave. Hij laat het er niet bij zitten en vindt het een schending van het handelsmerk.

In de tweets vertelt Eich ook dat Braver Browser er niet vanuit moet gaan dat zij gebruik kunnen maken van de servers van Brave: “Succes. Zij moeten een andere naam verzinnen, en ook eigen diensten leveren en updates uitrollen. Geen free riding op onze servers.”

Aan crypto nieuwswebsite Decrypt legt Eich zijn standpunt verder uit: “Dit heeft niets te maken met open source, die we gebruiken voor onze browser. Open source is niet hetzelfde als een handelsmerklicentie. Deze dingen zijn juridisch verschillend.”

Vanaf nu is het Bold Browser

Braver Browser heeft daarom de naam veranderd naar Bold Browser. Dat melden de makers van het initiatief op Twitter: “Vanwege juridische bedreigingen naar een van onze communityleden door een zekere partij [..] veranderen wij de naam direct en verwijderen we alle associaties naar ‘de browser die niet genoemd mag worden.”

BAT koers heeft geen last van deze soap

Het rommelt aan alle kanten bij Brave en Braver, maar de koers van BAT lijkt er niet onder te lijden. BAT is de token die hoort bij de Brave Browser. Gebruik je de Brave Browser, dan kan je de token ontvangen als beloning voor het zien van advertenties. Anderzijds kunnen adverteerders de token gebruiken om advertenties te plaatsen.

De koers van Bat is sinds juni gestegen tot een hoogtepunt van 26 cent eind juni. Op dit moment is de prijs weer iets gezakt, naar 23 cent.

Wil je BAT kopen? Dat kan met de alles-in-één cryptocurrency app BLOX! Handel in de populairste cryptomunten, koop en verkoop wanneer jou dat uitkomt. Voortaan heb je alleen nog maar je mobiele telefoon nodig.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.