Is Bonk Inu de nieuwe Dogecoin en Shiba, maar dan op Solana?

De cryptomarkt bevindt zich momenteel in een winterslaap, de koersen doen niet zo veel en spannend is het al een tijdje niet. Het is wachten op een klapper omhoog of omlaag. Wat dat betreft kon de timing van Bonk Inu niet beter zijn. Dit is een nieuwe crypto, die zich wil meten met Dogecoin en Shiba Inu.

Maar voor elke nieuwe crypto geldt: eerst zien dan geloven.

Bonk Inu daalt vandaag 50%

Bonk Inu werd vlak voor de jaarwisseling gelanceerd op de blockchain van Solana. Eindelijk heeft de community van Solana een coin die blaft. De koers van BONK gaat bonkers, op en neer. Sinds de lancering is de waarde x50 gestegen, maar het kent ook weer diepe dalen. Zo is de koers vandaag met meer dan 50% gezakt.

Zoals met elke meme-munt, werd Bonk Inu bij lancering ontzettend hard ‘geshilled’ op social media. Ofwel een groep influencers met veel volgers kregen tegelijkertijd de opdracht om Bonk Inu te promoten en toen de FOMO eenmaal begon, steeg de koers snel.

Verschil met Shiba Inu en Dogecoin

Zo snel dat de waarde x50 ging, en dat is natuurlijk niet houdbaar, zeker niet in een bearmarkt en binnen zo’n korte tijd. Wellicht markeert juist vandaag de ommekeer, gezien de daling van 50%.

Aan de andere kant… en dit is geen garantie of investeringsadvies, dachten velen dat ook nadat Dogecoin en Shiba Inu in 2021 de hemel aanraakten. Die zouden beiden wel weer met beide benen op de grond terechtkomen, maar ze bleven maar stijgen, naar plekken voorbij de hemel.

Er is wel een belangrijk verschil, in 2021 had heel de wereld opeens crypto en leek de bullrun verre van voorbij. Anno 2023 is er niet zo’n grote groep die bereid is om te investeren in risicovolle assets. De groei van Bonk Inu betekent niet dat het nu weer het seizoen voor memecoins is. Shiba heeft 1,5% ingeleverd en Doge iets meer dan 2,5% vandaag.

Bedoeld voor kleine investeerders

Bonk Inu omschrijft zichzelf als ‘de eerste Solana hondenmunt voor de mensen, door de mensen’ en met een marktkapitalisatie van iets meer dan 100 miljoen dollar is het officieel de grootste meme-munt van Solana.

Bonk Inu schept ook op dat ze de laatste drie dagen meer transacties hebben verwerkt dan Ethereum.

Voor de mensen, door de mensen. Met deze slogan verzet Bonk Inu zich tegen de grootmachten uit de cryptowereld.

Op hun website staat letterlijk dat ze moe worden van de tokenomics van Alameda Research. Hiermee wordt eigenlijk het bedrijfsmodel bedoeld, waarbij Alameda stiekem coins ontving van zusterbedrijf FTX. Beide zijn inmiddels failliet.

Die coins van FTX werden grotendeels uitgedeeld aan fondsen, grote investeerders en ontwikkelaars, terwijl de normale man hier maar weinig van terug zag.

Gratis Bonk Inu

Dat wil Bonk Inu anders aanpakken. Vorige week heeft het team van Bonk 50% van alle tokens verspreid via een airdrop op Solana. Iedereen die op dat moment een NFT in zijn bezit had, of ooit een NFT heeft gemaakt, kwam in aanmerking. Bijna 300.000 Solana wallets hadden iets met NFT’s van doen en ontvingen de gratis muntjes.

Solana kon sowieso wel goed nieuws gebruiken. De koers van Solana is hard gedaald nadat FTX viel, voormalig directeur Sam Bankman-Fried was namelijk een van de grootste investeerders in Solana. Maar sinds Bonk Inu ten tonele kwam op de blockchain van Solana, is de koers van SOL ook gestegen. Van 7,78 euro naar 13,27 euro, ofwel een stijging van 70% in een week.

De gevaren van een nieuwe crypto

Investeren in nieuwe coins, zeker als ze zo hard op en neer bewegen, is ontzettend risicovol. Vaak zijn het vooral de makers en de influencers die hier de vruchten van plukken. Je kan altijd proberen om halverwege in te stappen om te profiteren van de hype, maar het risico is groot dat de hype jou pas laat heeft bereikt.

Lees je daarom altijd goed in, en investeer alleen wat je bereid bent om te verliezen.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.