CEO van Booking.com gelooft dat bitcoin, blockchain en cryptocurrency massaal gebruikt gaan worden

De Chief Executive van Booking Holdings, het bedrijf achter Booking.com, Priceline, Kayak, Cheapflights en Rentalcares, gelooft dat cryptocurrency’s snel breed geaccepteerd zullen worden. Glenn Fogel vertelde Skift dat hij gelooft dat blockchain over de hele wereld zal blijven groeien.

Ruimte voor crypto en blockchain

Als je ooit gereisd hebt, een hotel hebt geboekt of gegoogled op andermans vakantieadres, dan ben je onvermijdelijk een van de bedrijven van Booking Holdings tegen gekomen. Het bedrijf heeft een enorme invloed op de wereldwijde toeristische sector. En nu laat de CEO van dit invloedrijke bedrijf zich positief uit over cryptocurrency’s. Hij is bullish over de potentie van crypto en blockchain.

In een interview met Skift vertelde Fogel dat er ruimte is voor een nieuwe vorm van wereldwijde valuta die wordt beschermd en beveiligd. Het is niet duidelijk of hij hier mogelijk bitcoin mee bedoelt. Fogel is ervan overtuigd dat blockchain nog verder ontwikkeld wordt waardoor nog meer mensen en bedrijven van blockchain gebruikt maken. Interessant is dat Fogel ook gelooft dat cryptocurrency’s een goede kans van slagen heeft, buiten de VS. De reden waarom hij denkt dat crypto’s een grotere kans van slagen hebben buiten de VS, is omdat er in de Verenigde Staten al een goed geaccepteerd creditcardbetalingssysteem heeft.

Belangrijke rol in evolutie

Fogel gelooft dat de toekomst uiteindelijk volledig digitaal zal zijn. Hij ziet een toekomst waarin de meeste betalingen via smartphones worden gedaan. Contant geld wordt nauwelijks meer gebruikt naarmate de digitale economie steeds belangrijker wordt. En blockchaintechnologie en cryptocurrency’s nemen een belangrijke, centrale rol in deze evolutie.

Ondanks zijn optimisme over cryptocurrency op de lange termijn, accepteert geen van de bedrijven van Booking Holdings bitcoin of andere cryptovaluta. Maar dit is de eerste keer dat Fogel zich publiekelijk positief uitlaat over crypto’s, wellicht is dit een opmaat voor acceptatie van crypto’s bij één van zijn bedrijven?

Node draaien voor Libra

Booking Holdings heeft onlangs wel steun geuit voor de crypto van Facebook. Ze hebben namelijk de intentie om één van de founding partners van de Libra Association te worden, dat betekent dat Booking een node op het Libra netwerk gaat draaien.

Het is goed denkbaar dat als Libra doorgaat, je via Facebook met deze coin overnachtingen Booking kan boeken.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.