Brave vaker gedownload dan Firefox, Coinbase en Binance

Brave browser is een internetbrowser met de focus op privacy. Ook is het doel om gebruikers meer controle over hun eigen data te geven. De browser behoort tot de familie van cryptocurrency Basic Attention Token (BAT) en is deze maand al 1 miljoen keer gedownload.

Alleen Android

Die 1 miljoen downloads zijn alleen van Android gebruikers. Apple en desktop worden hier nog niet eens bij meegeteld. En dat mag met recht opvallend genoemd worden, zeker als je dit naast het aantal downloads van grote spelers zoals Firefox (756.000), Binance (109.000) en Coinbase (88.000) legt.

Maar niet alleen de downloadcijfers zijn indrukwekkend, ook de gestage groei van actieve gebruikers en het aantal creatieve contentmakers dat gebruik maakt van Brave zien er goed uit.

Mooie cijfers

In 2018 zijn het aantal actieve gebruikers met 450% gegroeid. In januari 2018 waren er 1 miljoen actieve gebruikers. Aan het einde van het jaar zijn dat er al 5,5 miljoen.

Volgens de website batgrowth.com zijn er vandaag 82.000 youtubers die gebruik maken van Brave om hun videocontent te uploaden. Daarnaast zijn er per dag 20.000 online publishers die via Brave websites bouwen.

Verdienen aan advertenties

De Brave-browser heeft ook zijn langverwachte Brave Ads-programma gelanceerd, waarmee gebruikers worden beloond voor het bekijken van advertenties.

Brendan Eich, de oprichter en baas van Brave, zei onlangs dat hij niet verrast zou zijn als gebruikers 70 dollar per jaar kunnen verdienen door alleen de Brave-software te gebruiken en advertenties te bekijken. Hij schat ook dat dit zomaar tot 224 dollar kan oplopen in 2020. Eich ken je misschien van zijn andere projecten, hij is mede-grondlegger van Mozilla Firefox en volgens zijn Wikipedia, de uitvinder van JavaScript.

Over Wiki gesproken..

Ook anderen zijn enthousiast. Larry Sanger, een van de oprichters van Wikipedia schreef in een persoonlijke blog over de monopolisten van het internet. Hij vindt dat Google een te groot marktaandeel heeft. Hij raadt dan ook Firefox en Brave aan. Sanger roemt vooral het feit dat Brave geen profiel maakt van je internetgedrag.

Vitalik Buterin, de man achter Ethereum is ook blij met Brave. Het project van Brave en BAT is volgens Buterin een goed voorbeeld van waar Ethereum toe in staat is.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.