Brave (BAT) meest gedownloade Android Browser in Japan

Afgelopen maand was webbrowser Brave de meest gedownloade webbrowser in Japan. De statistieken komen van AppBrain, een website die Android-app-ranglijsten bijhoudt. Zij zeggen dat Brave maar liefst elf plaatsen steeg. Van de twintigste plek naar de negende plek. Momenteel is de app meer dan twee miljoen keer gedownload.

Brave is een cryptobrowser

Brave komt uit de koker van Brendan Eich, mede-oprichter van Mozilla en grondlegger van JavaScript. De browser bestaat al sinds 2015 en is sindsdien meer dan 30 miljoen keer gedownload voor desktop en mobiel. Maar wat maakt deze browser anders dan de rest? Hun eigen cryptocurrency Basic Attention Token (BAT) is helemaal verweven met de browser.  Dat was in het begin nog niet zo, maar in juni 2017 werd de op ethereum gebaseerde token doormiddel van een ICO op het platform geïntroduceerd. Brave haalde maar liefst 35 miljoen dollar op door de verkoop van 1 miljard tokens.

De browser beloont gebruikers met BAT-tokens als zij er voor kiezen om naar advertenties te kijken. Standaard is de browser zo ingesteld dat je zo min mogelijk last hebt van trackers, cookies en advertenties. Daarnaast kan je vanuit de Brave browser ook BAT verdienen door content te publiceren. Je kan je YouTube account of je blogs koppelen aan het rewardsysteem om BAT te verdienen. Gebruikers van de browser kunnen er dan voor kiezen om contentmakers te belonen door ze te tippen (fooi te geven).

 


Stem op ons


 

Ingebouwde wallet

Brave heeft ook aangekondigd dat de browser in de toekomst een native cryptowallet krijgt. Je zou denken dat de cryptogemeenschap dit met open armen zou ontvangen maar Brendan Eich kreeg wel wat kritiek te verduren. Dat komt omdat KYC (aanmelden met persoonsgegevens) verplicht is om gebruik te maken van de wallet. Eich verdedigde zich door te stellen dat hij geen kwaadwillende partijen toegang wil geven tot de wallet.

Brave vaker gedownload dan Firefox en Opera

Volgens AppBrain overtrof Brave Browser het immer populaire Firefox, dat 553 duizend keer gedownload is. Ook concurrent Opera moet het onderspit delven. Opera is dan wel 1 miljoen keer gedownload, maar dat is een daling van vijftig procent ten opzichte van de vorige maand. Brave verbleekt echter nog steeds in vergelijking met de Chrome-browser van Google, die wereldwijd meer dan 60 procent van het marktaandeel van mobiele browsers bezit. Maar die wordt standaard meegeleverd en geïnstalleerd op Android-telefoons.

Is dit reden om te investeren in BAT? Daar adviseren wij uiteraard niet in. Doe vooral je eigen onderzoek. Feit is wel dat de waarde van BAT sinds april hard gedaald is. Eind april was BAT 46 dollarcent waard. Op dit moment nog maar 17 dollarcent. Toch blijven analisten enthousiast over de coin. Zo ook de bekende YouTuber DataDash.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Hé Jerrymie, ik heb al drie jaren BATs, ik vind het een heerlijke coin. Maar dat is meer ideëel gedreven. Ik hoop dan ook dat dit project lekker gaat slagen.

    11 september 2019