Braziliaan in één klap 35 miljoen dollar rijker door crypto

Kaique Nunes, een normale trader op Braziliaanse cryptocurrency beurs BitCambio, wist niet wat hem overkwam. Hij dacht een kleine transactie van 128 dollar te maken maar kreeg daar 35 miljoen dollar voor in de plaats.

De klantenservice van BitCambio nam contact op met Nunes maar hij was op zijn minst achterdochtig. Niet gek,  er zijn een aantal scams gaande en misschien is dit er wel één van, zo dacht hij.

Dure bug

Vorige maand wou Nunes 128 dollar van de beurs naar zijn rekening overmaken, maar door een bug in het systeem werd hem dus in 35 miljoen dollar overgemaakt. De transactie is hierop direct geannuleerd door de beurs, maar lokale autoriteiten wilden de transactie in eerste instantie niet terugdraaien. De autoriteiten vroegen om een schriftelijke bevestiging van Nunes dat dit foutief geld naar hem is overgeschreven.

Dit laat Nunes een lokale journalist weten:

“Eerder vorige maand had ik een normale transactie eruit gestuurd. Na een tijdje belde BitCambio mij op en wilde ze dat ik langs een notaris zou gaan om een document te ondertekenen. Ik dacht meteen dat dit een scam was.”

Fout is netjes hersteld

Op 4 december schreef Nunes een bericht op op het forum van BitCambio, ook om de echtheid te verifiëren.  Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Rodrigo Souza van de beurs reageerte daar als volgt op:

“Deze fout heeft echt plaatsgevonden. Hij krijgt alle kosten vergoed die hij gemaakt heeft om naar het kantoor van de notaris te komen. De transactie is al wel geannuleerd. BitCambio houdt zich strikt aan de wet. Fouten gebeuren en we zijn niet bang om hier verantwoordelijkheid voor te nemen.”

Portal do Bitcoin, een Braziliaanse website, interviewt Souza nogmaals. Hij geeft aan dat de transactie ook niet volledig doorgevoerd kon worden, omdat er een extra klantverificatie nodig is voor dit soort bedragen.

Nunes is akkoord gegaan met het afhandelen van deze transactie met BitCambio, hij heeft het bedrag teruggegeven.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Of course for both those your need a niche site of ones own somewhere.
  SEO could be the acronym for search engine optimisation. Following these tips will in order to
  do terribly. https://jom.fun/

  19 december 2018
 • Hey There. I found your weblog the use of msn. That is a really smartly
  written article. I will make sure to bookmark it and return to learn extra of your useful information. Thank you
  for the post. I’ll definitely comeback.

  10 februari 2019
 • Ԝhat’s up friends, its іmpressive article concerning cultureand
  entirely defineԁ, keep it up all the time.

  23 februari 2019
 • Spot on with this write-up, I really feel this amazing
  site needs far more attention. I’ll probably be back again to read through more, thanks for the information!

  9 maart 2019
 • The blessed person, Elvin Keith, told me that this will be the main get he has ever had.

  14 maart 2019

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.