Busmaatschappijen in Brazilië accepteren crypto

Een busreis maken in Brazilië? Een ritje betaal je vanaf nu met cryptomunten. Het Braziliaanse Viação Garcia en Brasil Sul accepteren vanaf nu ook bitcoins. Heb je geen bitcoin? Dan kun je vanaf juli ook met bitcoin cash en litecoin terecht bij de twee grootste busmaatschappijen van Brazilië.

Wil je een busticket kopen? Dan scan je simpelweg met de app van je wallet de QR-code op het bestelscherm. De betaling wordt dan binnen enkele seconden verwerkt, en je ontvangt de bustickets direct in je mail.

Meer dan 800 bussen

Viação Garcia is de grootste maatschappij die onder GBS Group valt. Volgens de website omvat het netwerk meer dan 800 bussen die gezamenlijk 5,5 miljoen kilometer per jaar rijden. Estefaon Boiko Jr is de vice-president van GBS Group. Hij is positief over de invoering van cryptocurrency’s als betaalmiddel:

‘Cryptocurrency’s vertegenwoordigen veranderingen in financiële relaties. Deze (crypto’s) faciliteren online betalingen. Veel economische en commerciële activiteiten richten zich op de digitale wereld. De sector personenvervoer kan dan natuurlijk niet achterblijven.’

Cryptocurrency’s in de vervoerssector

Het Braziliaanse GBS Group is niet de eerste organisatie die zich bezighoudt met cryptocurrency’s. Zo werkt het Duitse Brisk Pass aan de decentralisatie van het publieke transport. Brisk Pass is een blockchainsysteem waarmee gebruikers met BriskCoins kunnen betalen voor het transport. Smart contracts moeten ervoor zorgen dat gebruikers overal ter wereld gebruik kunnen maken van transport. En dat zonder te betalen in verschillende valuta.

Daarnaast werkt het Chinese Kauidi Dache aan een app om taxi’s aan te vragen via de blockchain. Een soort Uber dus, maar dan via de blockchaintechnologie. Hoe dit precies eruit gaat zien is nog niet bekend. De oprichter van Kauidi Dache is nog niet concreet over de plannen.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.