Braziliaanse hogeschool biedt masterprogramma in crypto aan

We schreven eerder over universiteiten in Chicago die bitcoins toevoegen aan het vakkenpakket. Een universiteit in Brazilië durft nu zelfs een stap verder te gaan. Deze begint binnenkort met een masterprogramma die compleet in het teken staat van cryptocurrencies.

De hogeschool Fundacao Getulio Vargas is al begonnen met het aanbieden van vakken die over bitcoins gaan. Nieuw is nu een compleet masterprogramma die de nadruk legt op cryptocurrencies en de achterliggende blockchain technologie.

Ricardo Rochman is de programmacoördinator van de universiteit:

‘Het betreft een markt met een grondig gebrek aan vakinhoudelijke kennis. Cryptofinanciën heeft economische en financiële fundamenten die het waard zijn om over te discussiëren, om te onderzoeken en om te bestuderen.’

Niet alleen masterprogramma

De universiteit geeft niet alleen op masterniveau college in cryptocurrencies. Ook gedurende de bachelor wordt er nu al aandacht gegeven aan nieuwe ontwikkelingen op dit gebied. Zo worden er nu onderzoeksgroepen opgezet, en geven studenten presentaties op het gebied van cryptocurrencies en de blockchain technologie.

De studenten hopen later een eigen adviesbureau te beginnen op het gebied van crypto. Zij zijn geïnspireerd door een initiatief van de University of Berkeley in de Verenigde Staten. Deze universiteit verleent nu al service op dit gebied. Studenten van deze universiteit geven advies aan organisaties in de omgeving. Op die manier kunnen deze organisaties leren hoe zij de blockchain technologie kunnen gebruiken.

Universiteit van Sao Paulo

Ook elders in Brazilië geven universiteiten college in cryptocurrencies. Op de Universiteit van Sao Paulo zijn cryptocurrencies een vast onderdeel op de Faculteit van Economie en Administratie van afgelopen jaar. Professor Alan de Genaro vindt het belangrijk dat studenten breed opgeleid worden. Cryptocurrencies vormen volgens hem een belangrijk onderdeel van dit bredere kader.

 


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.