BREAKING: Bitcoin stijgt met 17% tot 6.400 dollar, trekt zich los van Dow Jones en goud

Een week geleden zaten we op 3.850 dollar, en nu heeft bitcoin de grens van 6.400 dollar weer doorbroken. De koers is met ruim 17 procent gestegen in de afgelopen 24 uur. En dat terwijl de groei van aandelenmarkten en goud vandaag tegenvalt.

Dit en meer nieuws in onze laatste video:

Sterk herstel na de koersval van maart

Hieronder zie je het prijsverloop van bitcoin van februari tot en met nu. Begin februari leek er nog niets aan de hand en stond de koers boven 10.000 dollar. Door de onzekerheid rondom het coronavirus maakte bitcoin een smak naar 3.850 dollar. Sinds maandag 16 maart zit de koers in de lift, sinds die periode is bitcoin met ruim 36 procent in waarde gestegen!

Check de live bitcoin koers door op de grafiek hieronder te klikken:

Bitcoin onttrekt zich van alle markten

Terwijl bitcoin stijgt, blijven andere markten achter. Op de grafiek hieronder zie je de koersbeweging van bitcoin (groen), vergeleken met de koers van Dow Jones futures (rood) en goud (goud). Sinds 18 maart is bitcoin aan een flinke opmars bezig.

Goud beweegt dus nog met de Amerikaanse aandelenmarkt mee, maar bitcoin kiest lekker zijn eigen weg. Is bitcoin dan toch de uncorrelated asset waar we allemaal op hopen?

Wij maken elke dag een video waarin we ook de koers en het laatste nieuws behandelen. Vandaag ging de video over de geldpersmachines van de Europese Centrale Bank en de Fed. Bekijk de video hieronder en abonneer je hier.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Prima overzicht, al begrijp ik niet waarom de Bitcoin in waarde moet toenemen. Ik kan er geen brood mee kopen, list en leugen en bedrog alom tegenwoordig en een bitcoin is een getal. Dat anderen daar geld voor over hebben begrijp ik niet. Ik volg deze inwikkelingen een aantal jaren, maar denk dat het gebakken lucht is. Voor de presentator: de helft langzamer spreken, verhoogt jouw koers met 100%. Gr. Arjen

    19 maart 2020
  • Bitcoin is for smart people , are you smart enough ?

    20 maart 2020