BREAKING: Bitcoin koers breekt door trendlijn

Het zijn weer ouderwets spannende tijden in de cryptomarkt! Het lijkt er namelijk op dat de koers van bitcoin door een heel belangrijke trendlijn is gebroken.

Overstijgt bitcoin het hoogste punt van 2019?

In onze koersanalyse van afgelopen dinsdag bespraken we deze enorme trendlijn, die sinds eind 2017 actief is. De grafiek hieronder toont deze trendlijn in het lichtgroen. Daarnaast zie je dat de bitcoin koers in 2019 moeite heeft om boven een bepaalde zone uit te komen. Deze weerstandszone hebben we aangegeven met de groene rechthoek. Zal het bitcoin nu wel lukken om door de weerstand te breken? Het feit dat de koers door de trendlijn heen is gebroken is in ieder geval positief.

Mocht bitcoin verder blijven stijgen, dan bereikt het zijn hoogste punt van dit jaar. Dit hoogste punt is 3.696 euro op Bitstamp. Op het moment van schrijven noteert de bitcoinkoers op Bitstamp 3.650 euro. Dat houdt dus in dat bitcoin nog kleine stijging nodig heeft van 46 euro om het hoogste punt te bereiken.

 

De koers ingezoomd

Hieronder zie je de koers van bitcoin verder ingezoomd, elke candle stelt één uur voor. Daarmee kan je de ontwikkeling van de koers nog beter zien:

  • De koers beweegt zich nog steeds in dezelfde channel. Deze is actief sinds begin maart.
  • Het lijkt erop dat de koers weerstand ondervindt rondom de zone van het hoogste punt van 2019. Maar het is nog te snel om hier iets zinnigs over te zeggen.

Wat kunnen we nu verwachten van de bitcoin koers?

Zoals je inmiddels van ons gewend bent, schetsen wij weer twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief)

Bullish

Blijft bitcoin doorstijgen, dan ligt er een belangrijke weerstand op de loer. Deze ligt tussen de 5.200 euro en de 5.400 euro. In heel het jaar 2018 was dit een ondersteunend niveau.

Bearish

Maar zakt bitcoin opnieuw door de trendlijn? Dan kunnen we ons opmaken voor een daling tussen de 2.800 en 2.900 euro.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.