BREAKING: Bitcoin koers zakt met 6 procent in 5 minuten

In de wereld van cryptocurrency gaat het soms zo snel dat je je ogen niet gelooft. Dat was zojuist ook het geval. De bitcoin koers is in nog geen vijf minuten tijd met ruim zes procent gedaald. Dat zie je goed terug op onderstaande koersgrafiek:

Een flinke domper, maar wat is er nu aan de hand?

Koers is door ondersteuning gezakt

De koers van bitcoin beweegt eigenlijk heel de maand al tussen 7.100 euro (oranje balk) en 7.800 euro (blauwe balk) . Tot vandaag leek de zone van 7.100 euro een sterke ondersteuning, de koers leek niet onder dit niveau te kunnen komen. Vandaag brak bitcoin daaronder uit.

We vertelden gisteren in onze koersanalyse dat 6.700 euro de nieuwe ondersteuning kan worden.  Dat lijkt nu ook uit te komen. De daling blijkt voorlopig te stoppen bij dit niveau. 

Grote beweging lag al in het verschiet

De afgelopen maand heeft de koers zich voornamelijk zijwaarts bewogen. Deze tijden van rust zijn vaak een soort stilte voor de storm. Een indicator die dat mooi weergeeft is de Bollinger Bands. Deze bespraken we in onze koersanalyse van vorige week. Wordt de ruimte tussen de boven- en onderkant van de band kleiner? Dan volgt er vaak een grote uitbraak. Een grote beweging zat er dus al een tijdje aan te komen.

De indicator vertelt je overigens niets of dit een uitbraak naar boven of naar beneden wordt. Inmiddels kunnen we wel veilig stellen dat de koers van bitcoin naar beneden gaat. 

Waar gaat de koers nu heen?

Voor nu is het belangrijk dat bitcoin steun blijft vinden op 6.700 euro. In het geval de koers weer stijgt kan 7.100 euro een nieuwe weerstand vormen. Kijken we verder omhoog, dan is 8.500 euro een belangrijke weerstand.

Valt bitcoin ook door de ondersteuning van 6.700 euro? Dan zijn onze ogen gericht op 5.500 euro. Dit niveau is in heel 2018 een belangrijke ondersteuning geweest, en kan nu ook opnieuw een ondersteuning vormen.

 

 

 

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Hoi, super bedankt. Zouden jullie ook de dollar (prijzen) erbij willen zetten? Greets

    25 oktober 2019