Na Android is lightning wallet Breez nu ook beschikbaar voor iPhone

Met de wallet van Breez beheer je je eigen bitcoin en lightning coins. De app was al beschikbaar voor Android maar is nu ook te krijgen op iPhone. Het doel is uiteraard om het Lightning Network dichter bij de massa te krijgen door een gangbare app te bieden.

Bouwen aan een toekomst vol lightning

Breez ziet een grote rol voor het Lightning Network weggelegd in de economie van de toekomst. Als het aan Breez ligt gaan reguliere betalingen, zoals voor je boodschappen, via de tweede laag van de blockchain van bitcoin.

Bitcoin heeft een heel sterk en veilig fundament en een goede netwerkarchitectuur, maar het grootste nadeel is hoe duur het kan zijn om BTC op te slaan en te gebruiken. Dat zie je terug in het lage aantal mogelijke transacties per seconde, en aan de soms hoge transactiekosten.

Om dit op te lossen is het Lightning Network bedacht, een oplossing die je het beste kan zien als een tweede laag over de blockchain heen. Transacties via het lightning netwerk zijn veel sneller en kosten maar een fractie vergeleken met bitcointransacties.

Verschillende wallets bieden al toegang tot het Lightning Network. Denk bijvoorbeeld aan Blue Wallet of Eclair. Lees bijvoorbeeld onze tutorial over het gebruik van de Blue Wallet.

Lightning Network staat nog in de kinderschoenen

Het Lightning Network is een relatief nieuwe technologie. Sinds begin 2018 is het nieuwe betaalnetwerk gelanceerd, en sindsdien groeit het aantal gebruikers gestaag. Op de website 1ML.com kan je de ontwikkeling van het Lightning Network zelf volgen.

Blijft het Lightning Network groeien? Dan kan het zomaar eens een effectieve oplossing zijn voor het schaalprobleem van bitcoin.

Ben je benieuwd naar de wallet van Breez? Kijk hier op de website van Breez.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.