Onderzoek: Meer dan 2 miljoen Britten bezitten cryptocurrency

Heb je dit jaar voor het eerst bitcoin gekocht? Dan ben je er eigenlijk nog steeds vroeg bij. Uit onderzoek van de Britse Financial Conduct Authority (FCA) blijkt dat ongeveer 2,3 miljoen Britse volwassenen crypto’s hebben. Het Verenigd Koninkrijk heeft 66,5 miljoen inwoners, dus iets meer dan 3% bezit cryptocurrency.

Stijging ten opzichte van vorig jaar

De FCA is de Britse financiële toezichthouder, vergelijkbaar met de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Afgelopen donderdag publiceerde de FCA een uitgebreid rapport over het bezit en gebruik van cryptocurrency’s in het Verenigd Koninkrijk. De FCA vergelijkt daarbij de resultaten van 2021 met die van 2020 en 2019.

En wat blijkt? Het aantal Britten dat cryptocurrency heeft is gestegen van 1,9 miljoen naar 2,3 miljoen. Ook het gemiddelde bedrag wat Britten aan crypto hebben is gestegen: van 260 Britse pond naar 300 Britse pond. Respectievelijk een stijging van ongeveer 303 euro naar 350 euro.

Het laatste cijfer kan ook komen door de koersstijging. Zo is de bitcoin koers in een jaar tijd gestegen van 8.000 euro naar een voorlopige top van bijna 54.000 euro.

Bewustzijn hoger

Een klein deel van de Britten bezit dus bitcoin, maar het overgrote deel van de Britse bevolking herkent bitcoin en cryptocurrency. Op de vraag of Britten ooit gehoord hebben van cryptocurrency, reageert 78% positief. Vorig jaar was dat nog 73% en het jaar daarvoor zelfs minder dan 50%.

Maar snappen Britten bitcoin wel?

Ondanks dat meer Britten bitcoin bezitten en herkennen, ziet de FCA een daling in het begrijpen van bitcoin.

De FCA gaf verschillende definities van cryptocurrency, waarbij er één correct was. Het lukte 71% van de respondenten om het juiste antwoord aan te vinken. Dat klinkt goed, maar het is een daling van 4% ten opzichte van vorig jaar.

In het rapport ziet de FCA dat als een bedreiging:  “Dit suggereert dat er een risico kan zijn dat consumenten zich bezighouden met cryptocurrency zonder een duidelijk begrip ervan.”

Duidelijke informatie over wat cryptocurrency precies is kan dit probleem verhelpen. Gelukkig vindt je in de kennisbank van BTC Direct verschillende interessante artikelen over bitcoin en cryptocurrency.

In Australië vooral jonge investeerders

De populariteit van bitcoin groeit ook in Australië, en dat met name onder jongere investeerders. Uit onderzoek blijkt dat cryptocurrency voornamelijk populair is bij Generatie Z, jongeren geboren tussen het einde van de jaren 90 en het midden van de jaren 2010.

Volgens het onderzoek bezit één derde van die generatie nu bitcoin, dat is een verdubbeling ten opzichte van januari.

Bovendien bezit een op de zes Australiërs (17%) momenteel crypto’s, een stijging met vijf procentpunt sinds het begin van het jaar. Daarentegen gaf 13% aan geen digitale valuta te bezitten, maar van plan te zijn deze binnen het volgende jaar aan te schaffen.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.