Binance Smart Chain deelt zorgen over aanvallen DeFi op BSC

De afgelopen weken hebben verschillende DeFi-projecten te maken gehad met aanvallen, waarbij ze voor miljoenen dollars aan tokens verloren. Het gaat om verschillende projecten die gebruik maken van de blockchain van Binance, de zogenaamde Binance Smart Chain. Een reactie kon niet uitblijven, en met een tweetstorm deelt Binance een ‘oproep tot actie.’

Meer dan 8 hacks

‘Er zijn recent meer dan 8 flashloan-hacks geweest, we denken dat een goed georganiseerde hackers zich nu op BSC richten. Het is een uitdagende tijd voor de BSC community. We roepen op tot acties voor alle #dapps,’ tweette Binance Smart Chain vandaag.

Projecten zoals Belt Finance, BurgerSwap, Pancake Bunny en andere zijn de afgelopen weken voor miljoenen of zelfs tientallen miljoenen dollars uitgebuit. Meestal worden DeFi-platforms het slachtoffer van zogenaamde flash-loanaanvallen.

Maatregelen treffen, noodplan opstellen

In de tweetstorm van vandaag deelde BSC een paar aanbevelingen voor gedecentraliseerde applicaties om de risico’s van een aanval te verkleinen. Allereerst moeten dapp-ontwikkelaars hulp zoeken bij toegewijde auditbedrijven zoals CertiK en PeckShield om de code van hun platform te dubbel en driedubbel te controleren.

‘Pas de nodige risicobeheersingsmaatregelen toe om elke afwijking actief in realtime te volgen en het protocol te pauzeren als er zich inderdaad een afwijking voordoet,’ zegt BSC.

In het ergste geval zouden DeFi-ontwikkelaars ook een noodplan moeten hebben dat in gang wordt gezet wanneer een mogelijke hack plaatsvindt. Een andere goede gewoonte is om bug bounty-programma’s op te zetten, waarbij blockchain-programmers beloningen krijgen voor het ontdekken van kritieke kwetsbaarheden in DeFi-protocollen.

Technische problemen

Sommige gebruikers delen op Twitter dat Binance Smart Chain al meer dan een week technische problemen ondervindt.

‘Ik run een BSC-node. Het netwerk is constant oncontroleerbaar aan het forken. Voor elk blok dat deel uitmaakt van de hoofdketen, zijn er ongeveer 5 ooms (gevorkte blokken). Verschillende validators draaien ondermaatse hardware en kunnen de rest van het netwerk niet bijhouden.’

Anthony Sassano, oprichter van EthHub, deelde zijn bezorgdheid en drong er bij gebruikers op aan om al je geld van BSC zo snel mogelijk weg te halen.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Mr CZ van Binance, grijp in!!! ?Gooi je degelijke en betrouwbare exchange niet te grabbel.??

    1 juni 2021