Door langdurige vasthouden is 100.000 dollar bitcoin onvermijdelijk en 10 miljoen dollar mogelijk

Wie bepaalt de waarde van bitcoin? Ben jij als verkoper of koper dat? Of bepaalt de markt dit gezamenlijk? Een nog belangrijkere vraag is, vanaf welke waarde ben jij bereid om je bitcoins te verkopen? Het bepalen van de waarde van bitcoin is ingewikkelder dan alleen kijken naar de huidige marktprijs.

‘De meeste Bitcoins kosten al minimaal 100.000 dollar, maar waarschijnlijk meer dan 10 miljoen dollar’, volgens Michael Goldstein op 17 augustus.

Bereid om te verkopen

Hoewel de koers van bitcoin op het moment van schrijven weer onder de 12.000 dollar is, waarderen veel mensen in de crypto-industrie de munt tegen een veel hoger prijskaartje. Als iemand een bitcoin koopt voor 10.000 dollar, maar niet bereid is deze te verkopen totdat de koers 100.000 dollar bereikt, dan is het prijskaartje van die bitcoin natuurlijk veel hoger dan de huidige marktwaarde. Dit roept dan de vraag op: hoeveel bitcoin zijn momenteel 100.000 dollar waard?

Wachten op de juiste prijs

Eerder dit jaar was 61% van het circulerende aanbod van bitcoin sinds 2018 in dezelfde wallet gebleven, wat erop lijkt te wijzen dat de meeste bitcoins een hogere verkoopprijs hebben dan de huidige marktprijzen aangeven. De laatste keer dat zo’n groot deel van de bitcoins zo lang onbewogen in wallets vertoefde, was op 15 januari 2016.

Volgens Goldstein waarderen veel van de grootste bag-houders van Bitcoin de waarde tussen 100.000 en 10 miljoen dollar. Deze cijfers stemmen overeen met een hele reeks prijsvoorspellingen van verschillende bitcoinners door de jaren heen.

Wie voedt dit?

Op 5 maart 2020 voorspelde Max Keizer dat de bitcoin koers in 2020 tot 100.000 dollar zou schieten als gevolg van het effect van COVID-19 op de economie. Andere opmerkelijke namen in de branche voorspelden op een gegeven moment ook prijzen van meer dan 100.000 dollar voor Bitcoin, waaronder Anthony Pompliano en Adam Back.

Het stock-to-flow model van PlanB word vaak aangehaald als onomstotelijk bewijs dat 100.000 dollar onvermijdelijk is. Of dat wel of niet zo is, dat is een tweede, maar dit draagt wel bij aan de hogere waardering van bitcoin en waarom veel bitcoins al een tijd liggen te slapen.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Dit geeft aan dat de waarde van Bitcoin niet meer en niet minder dan ‘wat de gek er voor geeft’ is.
    Zolang mensen geld blijven verdienen aan het piramidespel blijft Bitcoin bestaan. De praktische bruikbaarheid is al jaren geleden verloren gegaan.
    Blijft leuk om te volgen, dat wel.

    20 augustus 2020
    • Salty Adrie ?

      20 augustus 2020