‘Bitcoin kan 100x zoveel waard worden als goud’

Mike McGlone, een senior analist voor Bloomberg Intelligence, gelooft dat de koers van Bitcoin ongeveer 100 keer hoger kan worden dan de waarde van een ounce goud.

Bitcoin kan alleen maar toenemen vs goud

Elke maand schrijft hij een soort nieuwsbrief over cryptocurrency, genaamd Bloomberg Crypto Outlook. In de editie van juli zegt McGlone dat op basis van technische analyse bitcoin alleen maar in waarde kan toenemen ten opzichte van goud. Hij schrijft:

‘Bitcoin is mogelijk meer dan een digitale versie van goud. Een mogelijk pad voor de bitcoin koers is om zich te stabiliseren rond 100x een ounce goud en om de volatiliteit weer naar beneden te laten gaan, als patronen uit het verleden zich herhalen.’

Volatiliteit neemt af

Hij laat dit zien aan de hand van een grafiek: ‘Onze grafiek toont een goede reden waarom de cryptoprijs zou kunnen blijven stijgen ten opzichte van het metaal, aangezien de 260-daagse Bitcoin-volatiliteit verschijnt in een vroeg herstel van het bereiken van de laagste ooit versus goud in december.’

‘Eind 2016 vormde deze relatieve risicomaatstaf een vergelijkbare bodem, aangezien de Bitcoin-tot-goudverhouding 1x de weerstand doorbrak op weg naar 10x in 2017.’

Tweede helft 2021 wordt anders

Een ounce goud wordt momenteel verhandeld tegen iets meer dan 1.800 dollar. Bloomberg Crypto Outlook stelt verder dat de tweede helft van 2021 voor de cryptocurrency-markt anders zal zijn dan in de eerste helft.

‘De cryptomarkt gaat waarschijnlijk een meer volwassen stadium in, in de tweede helft van dit jaar. We zien dat Bitcoin weer glans krijgt. Overschotten van de eerste helft van het jaar, zoals geïllustreerd door Dogecoin, zijn verminderd, en de reguliere migratietrend lijkt behoorlijk sterk, vooral als op de beurs verhandelde fondsen in Canada en de langgerekte wachtlijst in de VS een leidraad zijn.’

Ethereum kan bitcoin volgen

De maandelijkse nieuwsbrief is ook enorm positief over Ethereum. Doordat het netwerk van Ethereum steeds meer gebruikt, en dus geaccepteerd, wordt, kan de munt ether eenzelfde pad volgen als bitcoin in 2017.

‘Het go-to-platform voor crypto’s en gedecentraliseerde financiën – Ethereum – verschijnt met korting binnen een bullmarkt en zou een tijdje kunnen consolideren op 2.000- 4.000 dollar. Ethereum lijkt in 2017 op Bitcoin en heeft buitensporige speculatie weggespoeld, terwijl de toename van het aantal gebruikte adressen de versnelde digitalisering van geld weerspiegelt.’

Bitcoin begon 2017 met een waarde van 1.000 dollar, en groeide door tot bijna 20.000 dollar. Mocht de koers van ethereum eenzelfde pad volgen dit jaar, dan mogen veel investeerders ontzettend blij zijn.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Maak een app aan ☺️ Zou echt handig en Nice zijn!

  10 juli 2021
 • Zolang bitcoin maar 5 a 7 transacties/seconde kan verwerken, gaat deze nooit helemaal kunnen doorbreken :/
  Visa verwerkt 4000 transacties / seconde, en zelfs die is nog niet door de hele wereld in gebruik…
  Hey Lighting netwerk is geen oplossing en zorgt enkel maar voor een groter oppervlak voor aanvallen.
  Ethereum 2.0 is volgens mij de toekomst omdayt die wel kan scalen.

  10 juli 2021
  • Btc is asset. Opslag van waarde. Probeer goudstaven is te verzenden. Het is al zo vaak gezegd. Zo moet je Bitcoin zien.
   Luister maar is naar michael Saylor o.a.

   12 juli 2021
 • en wat doet el salvador ? qoute ” Lighting netwerk is geen oplossing en zorgt enkel maar voor een groter oppervlak voor aanvallen”

  strike !

  12 juli 2021