Bitcoin schiet door 19.000 dollar, all time high in zicht

Even leek het of de altcoins alle aandacht zouden stelen maar niets is minder waar. Bitcoin breekt voor het eerst door 19.000 dollar. Hiermee bereikt bitcoin zijn hoogste waarde van dit jaar.

Record is in zicht

Het record van bijna 20.000 dollar komt hiermee steeds dichterbij. Sinds september bevindt bitcoin zich in een stijgende trend, dat zie je op de grafiek hieronder. De koers beweegt exponentieel omhoog, de trendlijn loopt steeds schuiner op. Dat noem je ook wel parabolisch. Kan bitcoin deze parabolische trend volhouden? Dan is een recordhoogte van bijna 20.000 dollar misschien eind deze maand al mogelijk.

Op weg naar 20.000 dollar?

De koers is nu uitgebroken uit deze oplopende driehoek (ascending triangle), en dat is erg positief. Het koersdoel bij een uitbraak is even groot als de opening aan de linkerkant, wat betekent dat bitcoin zich kan opmaken voor een stijging naar 20.000 dollar en hoger. Dat is het absolute record, op Bistamp kwam de koers nog nooit boven 19.670 dollar (16.540 euro).

Wat verwachten we van bitcoin?

Bitcoin is erg dicht bij een record, maar er kan van alles gebeuren. Om je op alles voor te bereiden, beschrijven we daarom ook twee scenario’s. Een bullish scenario voor de rasoptimisten, en een bearish scenario voor degenen die de koers liever zien dalen.

Bullish
Blijft bitcoin in de parabolische trend, dan komt de all-time high van 19.670 dollar (16.540 euro) in beeld. Dat is de groene lijn op de grafiek.

Bearish
Maar daalt bitcoin, dan kan de koers opnieuw ondersteuning vinden op 18.000 dollar (15.134 euro), de oranje lijn op de grafiek. Daaronder is 16.600 dollar (13.957 euro) nog een belangrijk steunpunt.

Komt er een grote correctie van meer dan 20 procent? Dan moeten we 14.000 dollar (11.771 euro) in de gaten houden. Dit komt overeen met de hoogste koers van 2019, maar ook van de hoogste maandsluiting in december 2017.

Blijf op de hoogte van de bitcoin koers.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.