Tweede grote bitcoin crash van 2021, waarde zakt naar 23.900 euro

De tweede echt grote dip van de bitcoin koers in 2021 is er. Op het moment van schrijven is bitcoin 25.492 euro waard. Dat is 9.000 euro minder dan het hoogtepunt van 34.300 euro op 8 januari. Alleen al de afgelopen 24 uur daalde de prijs met 11 procent en op het dieptepunt was het zelfs 23.900 euro. Daar verbleef de koers maar enkele momenten.

In de grafiek hierboven zie je dat de koers ongeveer 2.000 euro hoger is dan aan het begin van het jaar, maar de epische run naar 34.300 euro lijkt te niet gedaan te zijn. Sinds dat hoogtepunt is bitcoin met meer dan 25 procent gedaald. Dit is de tweede keer dat bitcoin in één maand zo hard zakt. De eerste keer was in de nacht van 10 op 11 januari.

Handelsvolume steeg met 43 procent

Het handelsvolume is de afgelopen 24 uur met 43 procent gestegen naar 78 miljard euro. Zijn dit de welbekende, maar ook gevreesde paniekverkopers? De marktdominantie van bitcoin is deze week met 2 procentpunten gedaald van 66 naar 64 procent. Marktdominantie geeft aan hoe groot bitcoin is op de hele cryptomarkt. Dat de marktdominantie is gedaald betekent dat altcoins deze week beter bestand waren tegen verkoopdruk, dan bitcoin.

En de altcoins?

Onderzoekers van analysebedrijf LongHash, merkten op hoe goed altcoins het eigenlijk deden.

Volgens LongHash hadden de 69 beste altcoins met handelsvolumes van meer dan 100 miljoen dollar een geweldige week. Slechts 33% zag hun prijs dalen in dollarwaarde. Er zijn zelfs 46 van deze crypto’s die met meer dan 10% zijn gestegen. Het bericht is wel van gisteren, dus is wellicht niet helemaal meer accuraat. Zo snel gaat het op de cryptomarkt.

Volgens de Altcoin Season Index van BlockchainCenter was de stijging van bitcoin zo dominant dat maar weinig munten het de afgelopen 90 dagen beter hebben kunnen doen. Er is genoeg ruimte tot groei dus. Als institutionele beleggers in crypto blijven investeren, komt er vast ook een moment dat ze iets verder gaan dan alleen bitcoin.

Geld naar aandelenmarkten

Deze week was ook de machtsoverdracht van Trump aan Biden. Om verschillende redenen voorspelden analisten dat de regering van de Amerikaanse president Joe Biden goed zou zijn voor financiële stabiliteit. Dat vertrouwen zag je ook terug op de markten, op zijn inauguratiedag pompten de aandelenbeurzen naar nieuwe hoogtes. Het is mogelijk dat geld verschuift van crypto naar aandelen.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.