Bitcoin analyse: twee zones verwijderd van 200.000 dollar

Kan bitcoin echt 200 duizend dollar worden? Omgerekend is dat 170 duizend euro. Zulke bedragen lijken nergens op te slaan, maar analist Justin Bennett beargumenteert op social media waarom hij dit realistisch vindt. Hij verwacht dat bitcoin tegen het einde van het jaar 200 duizend dollar kan bereiken, mits de koers boven twee belangrijke niveaus blijft.

De kracht van FOMO

Justin Bennet is de oprichter van CryptoAcademy, een nieuwsbrief waarin hij zijn visie op de markt deelt. Hij legt op Twitter uit dat de meeste marktdeelnemers onderschatten wat de kracht is van FOMO (Fear of Missing Out), op het moment dat bitcoin boven de 65 duizend dollar uitkomt. ‘Nieuwe investeerders zullen over elkaar vallen.’

Zones overwinnen

Hij zegt dat de angst om een stijgende bitcoin te missen zo groot is, dat 200 duizend dollar aan het einde van 2021 haalbaar is. Van 65 duizend naar 200 duizend is wel heel optimistisch, en dat erkent hij ook. Hij noemt zichzelf dan ook de eeuwige optimist als het gaat om de bitcoin koers. Overigens ligt er nog één drempel in de weg vanaf de huidige prijs naar 65 duizend dollar. Bennet zegt dat 47 duizend eerst overwonnen moet worden.

In een aparte tweet merkte de analist op dat als bitcoin erin slaagt de 47 duizend te overschrijden en er een ondersteuningszone van te maken, de cryptocurrency op weg kan naar een ton.

Zones op de korte termijn

Ook al lijkt de argumentatie wat wankel, de vergezichten van Bennet zijn mooi. Maar wat is een mogelijk scenario voor bitcoin op de korte termijn? Er is een flinke weerstand zo rond 48 duizend dollar (41 duizend euro). Deze komt overeen met de negatieve divergentie met de RSI.

Relative Strength Indicator is een momentum indicator die geschaald is tussen de 0 en 100. RSI vergelijkt de slotkoers van een candle met de slotkoers van de vorige candle. Als de RSI boven de 70 uitkomt spreek je van een overbought momentum. Is de RSI onder de 30? Dan spreek je van een oversold momentum.

Op dit moment daalt de RSI, en stijgt de koers richting 48 duizend dollar. Het verschil in richting wordt negatieve divergentie genoemd. Als we de theorie volgen, kan dit leiden tot een daling op korte termijn. Mocht deze daling doorzetten, dan is de zone rond 42 duizend dollar (35,7 duizend euro) een sterkte support waarop bitcoin omhoog kan stuiteren.

 

Bron: tradingview

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • 200.000 dollar is wel beetje te optimistisch….. Als hij 65.000 dollar tegen het einde van het jaar zou halen zal al een heel succes zijn. Als je te stijl omhoog gaat is de kans zeer reëel dat je even stijl terug naar beneden valt. En dan is het te hopen dat je je klimgordel aan hebt dat je op tijd stopt.

    12 augustus 2021
  • Het mist het doel als andere cryptomunten neem nu bijv onder bitvavo te zien valt niet mee gaan met de stijging bitcoin, die zouden op zij minst 10.000 euro moeten worden .

    12 augustus 2021
  • Ik verwacht meer ergens in de ronde van 90-150k usd ergens rond eind dit jaar, of heel early volgend jaar. Verder in het voorjaar is meestal bearisch voor bitcoin.

    13 augustus 2021

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.